Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sverrir Marinossons sämsta gig var för fyra personer.
Sverrir Marinossons sämsta gig var för fyra personer. "I slutet frågade jag dem hur de mådde, då svarade en: "Sorry, i dont speak swedish".

Göteborgare tog hem Grand comedy slam

Igår genomfördes finalerna i Grand comedy slam vid Lunds humorfestival – och göteborgskomikern Sverrir Marinosson nådde längst av alla. GP har pratat med en mycket dämpad vinnare.

Sverrir Marinosson borde nog både sprudla, gasta, kanske brista ut i en liten skritt – det hade varit rimligt. Igår kväll böjde den göteborgsbaserade komikern ner allt motstånd, och tog hem Grand slam comedy vid Lunds humorfestival. Över telefon låter dock den isländske 54-åringen inte helt livlig. Mer som om han ringer för att beställa en låda krossgrus till sin garageuppfart. Marinosson firade sin seger "lite grann", på en klubb som var "varm, med mycket folk".

Kände du redan innan att du kunde ta hem alltihop?

– Jag tyckte jag hade en god chans i kvarts och semifinalen. Men jag har inga större förväntningar. Det är bara en kul grej, menar Sverrir.

Hur skulle du beskriva din humor, med egna ord?

– Oneliners, för att få mer skratt på kortare tid.

Hur får du idéer till skämt då, vad dras du till?

– Det poppar upp i hjärnan. Om man hör något, läser något, eller ser något på tv, säger Sverrir efter en stunds betänketid.

Sverrir Marinosson ställde sig för första gången på en standupscen för bara tre år sedan. Innan dess hade han funderat på att bli komiker "i över femton år", utan att riktigt våga göra något verkligt av det.

Vad fick dig till slut att ta steget och ställa dig på en scen?

– Jag gick på en standupkurs, och sen kände jag att jag var tvungen, menar Sverrir.

Vad är det svåraste med standup, skulle du säga?

– När man inte får den responsen man vill ha.

Hur ser framtiden ut, nu efter gårdagens vinst?

– Jag ska fortsätta driva komikerklubb med en kollega här i Göteborg, Humorklubben på Hovås golfkrog, avslutar Sverrir.

Vem?

Sverrir Marinosson är en 54 år gammal komiker bosatt i Göteborg. Har uppträtt på likväl Göteborgs som Stockholms största humorklubbar.

Vad?

Grand slam comedy är en årlig tävling som hålls under Lunds humorfestival, där Sveriges bästa komiker koras genom olika deltävlingar i standup. Allt mynnar sedan ut i en stor final. Både rookies och etablerade komiker brukar delta.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.