Ina Lundström, Emma Knyckare och "Scroll-Mia" från podden Flashback Forever.
Ina Lundström, Emma Knyckare och "Scroll-Mia" från podden Flashback Forever. Bild: Nicke Johansson

”Flashback Forever” historiska vinnare på Barncancergalan

På den sjunde årliga Barncancergalan delades för första gången priset ut för årets humorpodd, vilket gick till ”Flashback Forever”.
– Vi är så jävla nöjda. Gud alltså, vi blev verkligen svinglada, säger Ina Lundström, en av poddens tre grundare.

ANNONS
|

Det var inget dåligt sällskap som Ina Lundström, Emma Knyckare och ”Scroll-Mia” befann sig i när nomineringarna till årets humorpodd släpptes.

När priset för första gången delades ut på måndagskvällen så blev det också den göteborgsbaserade podden som tog hem priset.

Fakta: Nominerade till Barncancergalans pris ”Årets humorpodd”

Flashback Forever – Emma Knyckare, Ina Lundström och Scroll-Mia

Fråga Anders och Måns – Anders Johansson och Måns Nilsson

Nours poddelipodd och Henrik – Nour El Refai och Henrik Schyffert

Ursäkta – Johanna Nordström och Edvin Törnblom

Källa: Discovery

När GP når Ina Lundström någon timme senare ligger hon, enligt egen utsago, i ett ”nedsläckt hotellrum efter några glas bubbel”.

– Vi är så jävla nöjda. Gud alltså, vi blev verkligen svinglada, säger hon.

Under tacktalet valde Ina Lundström att hylla alla som hjälpt podden och hon riktade lite extra kärlek till alla som bor i Majorna.

ANNONS

– Det gör något extra att det är min kompis sedan 20 år tillbaka som har gjort vår logga. En annan kompis sedan 15 år tillbaka som gjort signaturmelodin. Alla vänner och släkt som hjälpte oss med julkalendern.

LÄS MER:Succé för poddtrion bakom Flashback forever – har sålt 11 500 julkalendrar

”Ska bli kul att se hur det blir i Örebro”

På ungefär ett och ett halvt år har podden, som gänget startade helt på egen hand, vuxit till att bli en av Sveriges mest lyssnade och älskade ljudproduktioner.

– Jag känner en enorm stolthet över att vi från början byggde upp det här helt själva, säger Ina Lundström, och fortsätter:

– Jag tror fortfarande inte att vi har förstått vad det är som har hänt. Den här podden startade som en konsekvens av pandemin och har vuxit under en period där vi inte kunnat träffa lyssnarna.

Trions pandemibarn kommer också i höst att möta riktiga människor för första gången när “Flashback Forever” ger sig ut på liveturné i hela landet.

– Det här är lite som KBT(kognitiv beteendeterapi) för oss själva. Vi har undrat vad vi är och nu får vi se det i siffror och pris. Det är en sak att folk som gick med en i skolan hör av sig, också rör vi oss bara runt Mariaplan. Så man märker egentligen ingenting. Därför ska det bli kul att se hur det blir typ i Örebro. Kommer det komma folk där ens?

ANNONS

LÄS MER:Trion bakom poddsuccén ”Flashback Forever”

Om podden: ”Helt fritt från influencers”

För de som fortfarande inte har koll på vad det är ni gör – vad handlar ”Flashback Forever” om?

– Varje vecka så går vi genom var sin del av Flashback Forum och det gör vi oftast med humor. Vi tycker att Flashback är bra att göra podd på eftersom att det är ett forum som är öppet på ett sätt som internet inte längre är, säger Ina Lundström.

Hon utvecklar och delar ut en pik till en viss bransch.

– Röster som man sällan hör kommer till tals och dessutom så är forumet helt fritt från influencers. Det betyder inga rabattkoder och en större chans att människor som skriver där tycker det också. De gör det inte för en chans att få sommarprata nästa år.

LÄS MER:Ina Lundström är byggd för sämre tider

Har ni planerat ert nästa drag, efter turnén?

– Målet nu är bara att fortsätta ha kvar vår självständighet. Säga ja till det vi vill göra och säga nej till det vi inte vill göra.

Årets upplaga av Barncancergala drog in över 30 miljoner kronor, enligt Aftonbladet. En annan Göteborgsbekanting i Per Andersson prisades också, då som Årets manliga komiker. Årets komedi gick till SVT-serien ”Dips” och artisten Christer Lindarw tilldelades Gösta Ekmans hederspris.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS