Filmstaden visar "Star wars" dygnet runt

Under onsdagen slår Star wars rekord i Göteborg. Filmen "Star wars: the rise of Skywalker" visas 69 gånger under premiärdagen – och visningarna hålls dygnet runt.
– Nu ska fyrtio år av filmhistoria avslutas, säger Per Mårtensson, programdirektör på Filmstaden.

ANNONS
|

Det kommer inte som en chock att Star wars-filmerna är populära. Sedan "Stjärnornas krig" hade premiär 1977 har de lockat publik till biograferna. När den senaste trilogin lanserades 2015 blev "Star wars: the force awakens" blev det en ekonomisk succé och filmen är den som genererat mest intäkter i USA.

LÄS MER:Recension: "Star wars: The rise of Skywalker"

När det nu är dags för det som sägs vara avslutningen på filmsagan satsar Filmstaden, tidigare SF bio, hårdare än någonsin.

Delvis har de i rekordfart färdigställt bygget av den nya Imax-biografen i Bergakungen. Ett arbete som inleddes i oktober.

LÄS MER:Göteborgs första Imax-bio färdigbyggd i rekordfart

Därtill håller Filmstaden totalt 69 visningar i Bergakungen och Biopalatset.

ANNONS

– Jag vet inte exakt hur det ser ut i Göteborg, men i Sverige har vi aldrig haft såhär mycket stolar på Filmstadens biografer till en Star wars-premiär, säger Per Mårtensson.

Försäljningen började knackigt

Programdirektören förklarar att en av anledningen är att de nu visar filmen dygnet runt. Något som tidigare var omöjligt.

– Det har vi aldrig gjort förut, för vi har inte haft ett biljettsystem som tillåtit det. Tidigare har systemet stängt ner vid midnatt för statistikkörningar och annat. Sen i november har vi kunnat korta ner det, säger han.

Om besökarna kommer att vilja sätta sig tillrätta i biosalongen klockan 03:00 är i nuläget en aning oklart. I skrivande stund har enbart 4 av de 198 platserna i salong 3 i Bergakungen bokats.

– Vi släppte biljetter till filmen redan i oktober, men då var inte det här klart så de här biljetterna kom ut lite sent. Än så länge har det inte kickat igång någon större försäljning, säger Per Mårtensson.

Rättelse: Tidigare stod det att "Star wars: the force awakens" varit den bäst säljande filmen i världen. Så är inte fallet.

Här visas Star wars-filmen dygnet runt:

Filmstaden Bergakungen (Göteborg)

Filmstaden Sergel (Stockholm)

Filmstaden Storgatan (Malmö)

Filmstaden Uppsala

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS