Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Biljetterna till Ed Sheerans konsert på Ullevi den 10 augusti nästa år sålde slut direkt. Då släpptes även billjetter till en extrakonsert dagen efter, 11 augusti. Bild: Daniel Wagner
Biljetterna till Ed Sheerans konsert på Ullevi den 10 augusti nästa år sålde slut direkt. Då släpptes även billjetter till en extrakonsert dagen efter, 11 augusti. Bild: Daniel Wagner

Extrakonsert med Ed Sheeran på Ullevi

Det blir två konserter med Ed Sheeran på Ullevi till sommaren. Det står klart efter att den första konserten snabbt sålt slut.

Det blir två konserter med Ed Sheeran på Ullevi sommaren 2022, både onsdagen den 10 och torsdagen den 11 augusti. Det står klart efter att biljetterna till den första konserten snabbt sålde slut när de släpptes på lördagen.

LÄS MER: Ed Sheeran släppte aldrig taget om Ullevi-publiken

Nästa vecka lyfts publikrestriktionerna för bland annat konserter och det tycks nu som att rädslan för folksamlingar helt har försvunnit. I samband med att biljetterna till Ed Sheerans sommarkonsert skulle släppas var trycket så högt att arrangören FKP Scorpio var tvungen att skjuta upp släppet en timme.

LÄS MER: Ed Sheeran talar ut om ätstörningar och missbruk

När biljetterna väl släpptes kl 13 på lördagen sålde de alltså slut omgående. På grund av det höga trycket släpptes då en extrakonsert på Ullevi 11 augusti.

Vid de båda spelningarna på Ullevi kommer Ed Sheeran med stor sannolikhet att framföra låtar från sitt kommande album som har döpts efter likhetstecknet, "=", och som släpps 29 oktober.

Senast Ed Sheeran besökte Sverige var sommaren 2018. Då gjorde den populäre britten tre spelningar, två på Ullevi och en på Friends Arena. Nästa sommar blir det, av allt att döma, ”bara” två spelningar på Ullevi.

LÄS MER: Ed Sheeran släpper nytt album

Inför turnén döpt till ”+ - = ÷ x Tour (The Mathematics Tour)” har Ed Sheeran utlovat ”en helt ny, unik upplevelse” där han uppträder på en rund scen omringad av publiken, som alltså kommer ännu närmare sin idol än på den förra turnén.

Ed Sheeran inleder sin sommarturné på Croke Park i Dublin 23 april och avslutar i Frankfurt 23 september. I samband med det har ett nytt biljettsystem också införts där endast personliga, digitala mobilbiljetter kommer att säljas. Biljetten knyts till respektive köpare via en unik qr-kod. De som sedan ångrar sig eller får förhinder ska kunna sälja vidare sina biljetter på Ticketmaster resale.

Ed Sheerans digitala mobilbiljetter

  1. Välj biljettyp.
  2. Läs igenom och godkänn köpvillkoren.
  3. Uppge mobilnummer och fyll i den verifikationskod du får via SMS. Din kod skickas normalt inom några få sekunder, men är det många som vill köpa biljett kan det ta lite längre tid. Om koden dröjer mer än 1 minut kan du begära ut en ny kod med ett enkelt knapptryck.
  4. Slutför köpet som vanligt.
  5. Efter köpet ligger bokningen på ditt konto i Ticketmasters app och du får en bokningsbekräftelse via e-mail.
  6. Dagarna innan konserten ska du aktivera dina biljetter genom att på nytt verifiera ditt mobilnummer.
  7. Ta med mobil + giltigt ID till konserten. Biljetten scannas i entrén direkt från Ticketmasters app.

Har du köpt fler biljetter måste hela sällskapet komma till arenan samtidigt. Du som köpare måste kunna uppvisa biljett + giltigt ID.

Källa: FKP Scorpio

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.