Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Efter Vikingarnas återförening – dansbandshjältarna till Göteborg

Det var många glädjetjut när dansbandslegendarerna Vikingarna återförenades. Nu står det klart att bandet, med frontfiguren Christer Sjögren vid mikrofonen, åker på turné. De kommer till Göteborgs konserthus i april 2022.

Dansbandet Vikingarna åker på turné. Fem år efter att bandet återförenades i tv-programmet ”Tack för dansen” blir den efterlängtade turnén av. I april nästa år kommer de till Göteborg och spelar på Göteborgs konserthus.

Vikingarna kan nog ganska obesvärat titulera sig som ett av Sveriges absolut främsta och populäraste dansband. Gruppen har varit frekventa Svensktoppen-besökare sedan 1970-talet. Inte minst sedan 1978 då Christer Sjögren kom med i bandet.

När gitarristen Lasse Westmann avled 2004 splittrades bandet och en avskedskonsert hölls i Arvika inför sjutusen personer.

Men så 2016 skulle bandet återförenas, nu som ”Nya vikingarna”. I tv-programmet ”Tack för dansen” kom de tillbaka och snart stod det klart att det inte bara var en engångsföreteelse. Däremot saknades en viktig pusselbit – Christer Sjögren. Bandet hade tagit in Elvis-tolkaren Kenneth Wahlberg på sång men projektet varade bara till 2017.

I stället dröjde den riktiga återföreningen fram till 2019 och nu gjorde Christer Sjögren comeback. Bandet spelade i Bingolotto och planerna på en turné började smidas. Nu blir den av. Den fjärde juni släpps biljetterna till de kommande spelningarna.

Vikingarnas turnéplan 2021

16 sep – Kalmar – Kalmarsalen

17 sep – Jönköping – Jönköpings Konserthus

22 okt – Visby – Wisbystrand

18 nov – Sundsvall – Tonhallen

19 nov – Umeå – Idun

20 nov – Skellefteå – Sara Kulturhus

21 nov – Luleå – Kulturens hus

28 nov – Gävle – Gävle Konserthus

4 dec – Karlstad – CCC

Vikingarnas turnéplan 2022

5 mars – Halmstad – Halmstads teater

18, 19 mars – Helsingborg –Helsingborgs konserthus

8 april – Göteborg – Göteborgs Konserthus

9 april – Borås – Åhaga

10 april – Malmö – Malmö Live

23 april – Västerås – Västerås konserthus

Datumen är preliminära och kan komma att ändras enligt arrangören.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.