Eddie Van Halen är död – blev 65 år gammal

Rockikonen Eddie Van Halen, 65, är död. Det bekräftar sonen Wolfgang Van Halen på Twitter. ”Jag kommer aldrig bli hel igen”, skriver Wolfgang Van Halen.

ANNONS
|

Rockikonen och gitarristen Eddie Van Halen har avlidit vid 65 års ålder.

Det skriver sonen Wolfgang Van Halen på Twitter.

Eddie Van Halen var under en lång period sjuk i strupcancer, något som till slut tog hans liv.

LÄS MER:Fem episka Van Halen-solon

Gitarristen Van Halen var med och bildade bandet Van Halen. Det var som störst under mitten av 1980-talet och bland bandets största hits märks ”Jump”, ”Runnin' with the Devil” och ”Panama”. Eddie Van Halen spelade även gitarrsolot i Michael Jacksons megahit ”Beat It”.

Invald i rockens Hall of Fame

Han efterlämnar hustrun Janie och sonen Wolfgang Van Halen.

”Jag kan inte förstå att jag måste skriva det här, men min älskade pappa har lämnat oss. Han var den bästa pappan jag någonsin kunnat önska mig och varje ögonblick med honom var en gåva. Mitt hjärta är krossat och jag tror aldrig jag kommer bli hel igen. Jag älskar dig, pappa”, skriver Wolfgang Van Halen, även han rockmusiker, på Twitter.

ANNONS

LÄS MER:Ingen var häftigare än Van Halen på 1980-talet

Eddie Van Halen blev invald i rockens Hall of Fame 2007 och år 2012 röstades han av magasinet Guitar Worlds läsare fram till den bästa gitarristen någonsin.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS