Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ed Sheeran har varit tyngd, trots sina framgångar.  Bild: Markus Schreiber
Ed Sheeran har varit tyngd, trots sina framgångar. Bild: Markus Schreiber

Ed Sheeran talar ut om ätstörningar och missbruk

Artisten Ed Sheeran, som för tillfället tar en paus från musiken, talade i dagarna ut om sina missbruksproblem under ett seminarium.

Ett liv i offentligheten kan pröva psyket hårt. När Ed Sheeran i helgen gästade ett seminarium av förlaget Hay house, med fokus på ångest och ohälsa, delgav den brittiske artisten sina upplevelser av stjärntillvarons skuggsida.

LÄS MER: Hur kan man inte tycka om Ed Sheeran?

Här berättar Sheeran bland annat om hur en depressiv period inföll under hans världsturné 2014, som efterföljde utgivningen av skivan ”X”.

”Jag brukade stanna uppe hela nätterna och sova av mig ruset på turnébussen på dagarna. Sen gick jag ut ur bussen, genomförde en show, och började om igen. Jag såg inte solljus på fyra månader”.

Han tillägger också ”Jag svullnade upp till en ballong”.

LÄS MER: Ed Sheeran - en något ambivalent superstjärna

Senare under seminariet utvecklar Sheeran sina matproblem: ”De brukade kalla mig ”Two Meal Teddy, för jag beställde alltid två mål mat”.

Musikern nämner vid ett tillfälle också att han brukade äta glass tills han spydde.

Det sker när samtalet rör vid Elton Johns självbiografi, en av Sheerans nära vänner i branschen, och en specifik passage där John beskriver hur han ”brukade äta fyra bunkar glass och sen gå och spy”. Här inskjuter Sheeran att han har varit låst i precis samma typ av beteende.

LÄS MER: Så kan kulturskaparna skakas om av brexit

Den brittiske musikern resonerar också över sin missbruksnatur från ett mer övergripande perspektiv:

”Jag är täckt av tatueringar, jag sysslar liksom inte med halvmesyrer. Om jag dricker vin dricker jag inte ett glas - utan två flaskor”.

I dag menar emellertid Ed Sheeran att han, med stor hjälp från sin fru Cherry Seaborn, mår betydligt bättre.

Missa inte det senaste från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.