Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Detta ska du inte klä ut dig till på Halloween

Många är de kostymer som förnöjer och roar under Halloween! Men samtidigt finns det en del maskeraddräkter som verkligen bör undvikas - Jonathan Bengtsson har listat de fem värsta.
Penismask. Partykungen Bild: Partykungen
Penismask. Partykungen Bild: Partykungen

Kostym: Penismask

"När du inte vågar gå utklädd som en jättepenis finns denna lämpliga penismask!", står det i produktbeskrivningen till denna mask. Det stämmer: vågar du inte gå utklädd som jättepenis finns, helt riktigt, en mer lämplig penismask. Om du är blyg, lite skygg. Klokast är nog att ställa sig försiktigt kylig till detta, mycket utåtriktade, val av kostym. På ett vis skulle den sannolikt kunna gå an, på ett annat vis är det en överdimensionerad kuk du trär över huvudet - någonting endast fördömda, fallna individer skulle kunna överväga.

LÄS MER: Då firar vi halloween i Sverige

Bild: Partykungen
Bild: Partykungen

Kostym: Strippa som bär dig

Att analysera denna dräkt utan att förfalla till avsky, blir svårt. Betrakta strippans hållning, som en möglig gammal vildbock! Iaktta hennes kubformade buk! Flickan ser ut som om hon har tumlat runt i en silo med kortison. Min största invändning ligger emellertid inte i själva stripptemat, som är motbjudande, utan något mer övergripande. Att det skulle vara kul att se ut som om man blir buren. Detta är en specialeffekt som värderas bedrövligt högt - men så roligt är det verkligen inte.

LÄS MER: Liseberg öppnar skräckcirkus

Grannen i Beck. Bild: Partykungen
Grannen i Beck. Bild: Partykungen

Kostym: Grannen i Beck

Man ställer sig lätt lite frostig till allt som förknippas med Grannen i Beck. Det är svårt att tycka om Grannen i Beck själv, det är svårt att tycka om hans remouladfläckiga nackkrage. Det är naturligtvis också svårt att tycka om de som använder Grannen i Beck i maskeradsyfte. Människor som klär ut sig till Grannen i Beck tror att de har rätt till beröm, jubel, små hyllningsmelodier på trumpet. När sanningen egentligen är att dessa människor gör världen lite, lite tunnare.

Bild: Partykungen
Bild: Partykungen

Kostym: Toalettbesöksdräkten

Mycket av det som tillhör kategorin "Bajshumor" är utmattande trist. Men att till Halloween åla i sig den här grymma mutationen - det är något helt annat. Det är varken fånigt eller genant. Det är istället olustigt, nästintill otryggt. Det är att rubba någon väsentlig anständighetskod, att bryta någon regel som ligger inskriven i samhällskontraktet. Detta är en kostym man vill jaga iväg med fackla och högaffel.

LÄS MER: Bakom kulisserna på Lisebergs nya skräckvandring

Kostym: Stor ananas

Ananas är ganska gott - och där ska det det sluta. Längre än så ska inte tanken vandra. Väljer man att gå runt i en stor, strålande fruktkostym från HM har man tolkat livet fel. Föreställningen om ananas som något tropiskt, vågat och lite förföriskt hör till sjuttiotalet. Det var då vi placerade ett par skivor konserverad ananas över nån kasslergratäng, log lite för oss själva i ugnsljuset - och omedelbart säkrade ett säte nere i helvetet på grund av vanvettigt uselt middagsbeslut. Nu har tre decennier passerat, och ananas är på alla vis irrelevant.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.