Här är alla artister i Melodifestivalen 2021

Ett vanligt år arrangerar SVT en stor presskonferens där de avslöjar vilka artister som tävlar i Melodifestivalen. I år släpps i stället ett nytt namn i timmen under tre dagar. Här samlar vi alla artister för 2021.

ANNONS
|

Coronaåret har drabbat Sveriges artister hårt, då få kunnat spela live på grund av restriktioner. Då kan Melodifestivalen, som visserligen kommer ske utan publik på plats, vara en bra alternativ. Det menar i alla fall Danny Saucedo, som kommer ställa upp i tävlingen 2021.

– Efter att pandemin satte stopp för min show och min arenaturné hade jag en otrolig abstinens efter att få stå på scenen, jag älskar att skapa saker och det tog tvärt slut. Den enda platsen som erbjuder mig att göra det under en sådan här period är Melodifestivalen, säger artisten till TT.

LÄS MER:Melodifestivalens bidrag avslöjas i veckan

Mustasch har lurat alla

Även hårdrockbandet Mustasch med Ralf Gyllenhammar i spetsen är klara för tävlingen. Det var Melodifestivalen 1975 och Björn Skifs “Michelangelo” som fick den då nioårige Göteborgssonen att kasta skivorna med “finska dragspelskungar” och i stället satsa på att bli rockstjärna.

ANNONS

Under året har alla deras gig ställts in.

– Nu när vi har spelat in en skiva kände vi “Vad gör vi nu?”. Då sade våran manager “skicka in en låt till Melodifestivalen”, säger Ralf Gyllenhammar till TT.

LÄS MER:Detta vet vi om annorlunda Melodifestivalen 2021

Han har själv tävlat i SVT-programmet 2013 med låten “Bed on fire”, därefter har Mustasch agerat mellanakt 2017 tillsammans med Hasse Andersson. I samband med det framträdandet sade Gyllenhammar att Mustasch som grupp aldrig kommer att tävla i Melodifestivalen, eftersom delar av bandet ogillar musiktävlingen.

– Jag tror att de har vant sig vid tanken, först var jag med, sedan var vi mellanakt, det blir en trestegsraket, jag har lurat dem! säger Gyllenhammar.

Dotter kritiserar sociala medier

För tredje gången tävlar Dotter, eller Johanna Jansson som hon egentligen heter, i Melodifestivalen. Det nya bidraget "Little tot" beskriver hon som en vaggvisa i modern tid, som kritiserar hetsen på sociala medier. Budskapet till barnen är: Ni vill inte bli som vi när ni blir stora.

– Vi är ju väldigt upptagna av oss själva, många bygger upp en fejkad fasad på sociala medier och försöker leva upp till den bilden. Unga i dag har inte upplevt hur det är att vara utan det här, säger hon till TT.

ANNONS

Dotter kommer att tävla mot Charlotte Perrelli, som redan vunnit Melodifestivalen två gånger och Eurovision en. Varje år får hon bidrag skickade till sig av låtskrivare, i år nappade hon när Thomas G:son, Bobby Ljunggren och gänget hörde av sig. Låten heter "Still young", en upptempolåt med poppiga schlagertoner.

Fjolårets vinnare tillbaka

The Mamas vann Melodifestivalen i år men fick inte åka till Eurovision i Rotterdam, som ställdes in på grund av covid-19. Gruppen hade tänkt att vänta innan de tävlade igen, i jakt på en "killer good song". Den visade sig komma tidigare än vad de hade trott.

LÄS MER:Arvingarna klart för Mello – men lägger locket på

– Vi sade ju att vi skulle vänta tills vi hade rätt låt, och den bara dök upp. Det kändes som att det var meningen att vi skulle sjunga den, så det var bara att haka på, säger Dinah Yonas Manna till TT.

Låten heter "In the middle" och är skriven av Emily Falvey, Robin Stjernberg och Jimmy Jansson.

– Så fort vi hörde den så fick vi samma känsla i magen som vi fick med “Move” och tänkte att vi behöver sjunga den här. Vi kände att den låten var rätt för oss, säger Dinah Yonas Manna.

DE TÄVLAR I MELODIFESTIVALEN 2021

Danny Sauedo ”Dandi dansa”. Låtskrivare: Danny Saucedo, Karl-Johan Råsmark.

Lovad ”Allting är precis likadant”. Låtskrivare: Mattias Andréasson, Alexander Nivek, Lova Drevstam, Albin Johnsén.

Kadiatou ”One touch”. Låtskrivare: Joy Deb, Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov.

Mustasch ”Contagious”. Låtskrivare: Ralf Gyllenhammar, David Johannesson.

Eva Rydberg & Ewa Roos ”Rena rama ding dong”. Låtskrivare: Göran Sparrdahl, Kalle Rydberg, Ari Lehtonen

Emil Assergård ”Om allting skiter sig” Låtskrivare: Emil Assergård, Jimmy Jansson, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov, Johanna Wrethov

Tess Merkel ”Good Life” Låtskrivare: Tony Malm, Tess Merkel, Palle Hammarlund, Mats Tärnfors

Paul Rey ”The Missing Piece” Låtskrivare: Fredrik Sonefors, Laurell Barker, Paul Rey

Arvingarna ”Tänker inte alls gå hem” Låtskrivare: Stefan Brunzell, Nanne Grönvall, Thomas G:son, Bobby Ljunggren

Dotter ”Little Tot”. Låtskrivare: Johanna ”Dotter” Jansson, Dino Medanhodzic

Elisa ”Den du är”. Låtskrivare: Bobby Ljunggren, Ingela Pling Forsman, Elisa Lindström

Lillasyster ”Pretender”. Låtskrivare: Isak Hallén, Jakob Redtzer, Martin Westerstrand, Ian Paolo Lira, Palle Hammarlund

Frida Green ”The Silence” Låtskrivare: Anna Bergendahl, Bobby Ljunggren, David Lindgren Zacharias, Joy Deb

Charlotte Perrelli ”Still Young” Låtskrivare: Thomas G:son, Bobby Ljunggren, Erik Bernholm, Charlie Gustavsson

Patrik Jean ”Tears Run Dry” Låtskrivare: Herman Gardarfve, Patrik Jean, Melanie Wehbe

WAHL feat. SAMI ”90-talet” Låtskrivare: Sami Rekik, Christopher Wahlberg, Josefin Glenmark, Jesper Welander, Andreas Larsson

Nathalie Brydolf ”Fingerprints” Låtskrivare: Andreas Stone Johansson, Etta Zelmani, Laurell Barker, Anna-Klara Folin

Anton Ewald "New Religion” Låtskrivare: Jonas Wallin, Joe Killington, Anton Ewald, Maja Strömstedt

The Mamas ”In The Middle” Låtskrivare: Emily Falvey, Robin Stjernberg, Jimmy Jansson

Jessica Andersson ”Horizon” Låtskrivare: David Kreuger, Fredrik Kempe, Marcus Lindén, Christian Holmström

Sannex ”All Inclusive” Låtskrivare: Greta Svensson, Hans Thorstensson

Clara Klingenström ”Behöver inte dig idag” Låtskrivare: Clara Klingenström, Bobby Ljunggren, David Lindgren Zacharias

Efraim Leo ”Best Of Me” Låtskrivare: Efraim Leo, Cornelia Jakobsdotter, Amanda Björkegren, Herman Gardarfve

Tusse ”Voices” Låtskrivare: Joy Deb, Linnea deb, Jimmy "Joker" Thörnfeldt, Anderz Wrethov

Julia Alfrida ”Rich” Låtskrivare: Julia Alfrida, Jimmy Jansson, Melanie Wehbe

Alvaro Estrella ”Baila Baila” Låtskrivare: Anderz Wrethov, Linnea Deb, Jimmy "Joker" Thörnfeldt

Klara Hammarström ”Beat Of Broken Hearts” Låtskrivare: David Kreuger, Fredrik Kempe, Niklas Carson Mattson, Andreas Wijk

Under torsdagen presenterades även fjolårets "Idol"-vinnare Tusse Chiza som en av de tävlande. Han berättar att han var ute på stan när samtalet från Melodifestivalredaktionen kom.

ANNONS

– Jag bara skrek rakt ut, det var oväntat, jag hade inte tänkt så mycket på det efter att jag skickade in låten, säger han.

Bidraget "Voices" är skrivet av bland andra Joy Deb och Linnea Deb. Även dansbandet Sannex är klara för Melodifestivalen. Deras bidrag heter "All inclusive" och är skrivet av Greta Svensson och Hans Thorstensson.

Ridsportstjärnan Klara Hammarström, som också medverkar i SVT-serien "Familjen Hammarström", ger Melodifestivalen en chans till efter förra årets försök då hon inte gick vidare från sin deltävling. Hennes bidrag "Beat of broken hearts" är skriven av David Kreuger, Fredrik Kempe, Niklas Carson Mattson och Andreas Wijk.

I vanliga fall reser Melodifestivalen land och rike runt, men i år sker alla deltävlingar i Stockholm och publiken får nöja sig med att se det hela på tv.

Sändningsdatum för deltävlingarna är:

6 februari 2021 – Deltävling 1

13 februari 2021 – Deltävling 2

20 februari 2021 – Deltävling 3

27 februari 2021 – Deltävling 4

6 mars 2021 – Andra chansen

13 mars 2021 – Final

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS