Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/13

De spelar nyckelrollerna i nya Håkan Hellström-musikalen

Nina Zanjani, Lars Väringer, Kristina Issa, Sofia Pekkari och Michalis Koutsogiannakis. Idel kända ansikten kommer att synas i Håkan Hellström-musikalen ”Kärlek skonar ingen” på Göteborgsoperan i höst.

Som GP redan tidigare kunnat berätta sätter Göteborgsoperan i höst upp musikalen ”Kärlek skonar ingen”. Föreställningen med manus av Mirja Unge bygger på Håkan Hellströms låtar, där texterna berättar om människor ur Göteborgs alla olika samhällsskikt.

På tisdagen stod det klart vilka som kommer att synas i de tretton bärande rollerna. Många av namnen på listan är välkända – inte minst för Göteborgspubliken.

Nina Zanjani och Lars Väringer

Artisten Kristina Issa spelar överlevnadskonstnär medan Timo Nieminen syns som stressad stadsplanerare. Nattsuddarna Eva och Tommy spelas av Nina Zanjani och Vilhelm Blomgren, medan Anna-Maria Hallgarn är den som portätterar Evas mamma. Sofia Pekkari syns som Fernando, en människa som fått börja om på nytt, och Lars Väringer – en välkänd profil i Teatergöteborg – medverkar som Fernandos pappa.

LÄS MER: Klyschigt om originella livshistorier

Skådespelaren Michalis Koutsogiannakis, känd bland annat från ”Millennium-trilogin” och tv-serien ”Det nya landet” har fått uppdraget att agera pensionerad hamnarbetare, medan hans hustru Maria spelas av Vera Veljovic.

– Vi har verkligen hittat vårt dream team, säger regissören Victoria Brattström, i ett pressmeddelande.

”Skitigt och poetiskt”

Musikalen ”Kärlek skonar ingen” sätts upp i september, om inte pandemin sätter stopp för den planen. Berättelsen utspelar sig under ett dygn i Göteborg och föreställningen beskrivs av Göteborgsoperan som ett på en gång ”poetiskt” och ”skitigt” drömspel.

Victoria Brattström har redan umgåtts med rollfigurerna länge i sitt huvud.

– Och plötsligt har karaktärerna kroppsligt liv! Att hitta skådespelare, sångare och musiker till livebandet på scenen har både varit tufft och alldeles underbart, säger hon.

De medverkande, som kommer från olika håll, sammanstrålar nu på operascenen. Att de har så olika erfarenheter hoppas regissören ska bli extra givande.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.