Biljetterna gick åt snabbt till Bruce Springsteens tre Ullevikonserter sommaren 2023. Men än är det inte för sent för den som vill gå.
Biljetterna gick åt snabbt till Bruce Springsteens tre Ullevikonserter sommaren 2023. Men än är det inte för sent för den som vill gå. Bild: Brad Barket

Då kommer fler biljetter till Bruce Springsteen

De tre konserterna med Bruce Springsteen på Ullevi 2023 sålde slut snabbt under måndagen, till många fans förtret. Men nu meddelar Live nation att fler biljetter kommer att släppas, enligt P4 Göteborg.

ANNONS
|

Köer på 50 000 personer, en krånglande hemsida och andrahandsbiljetter för dubbla priset – måndagens biljettsläpp till Bruce Springsteens spelningar på Ullevi 2023 följde det förväntade mönstret för en efterlängtad arenakonsert.

Men än är det inte kört för dem som blev utan biljett, enligt Thomas Johansson på Live nation.

– Det finns ett hundratal biljetter som ligger och skvalpar, som vi hoppas kunna hitta när vi börja mäta in exakta siktlinjer på sidan och även titta exakt på golvet, om vi kan släppa upp något mer där. Så man ska inte slänga in handduken riktigt ännu, det kommer finnas något fler biljetter senare i veckan, säger han till P4 Göteborg.

ANNONS

Extrakonsert sattes in direkt

Från början var det två konserter inplanerade för Springsteen och hans E Street Band, den 24 och 26 juni 2023. Kort efter att biljetterna släpptes annonserade Live nation en tredje konsert, den 28 juni. Trots det var det många hoppfulla fans som blev utan biljett.

Kort efter att de officiella försäljningen kommit igång dök det upp andrahandsbiljetter på sajter som Blocket och Tradera, bland annat en uppmärksammad annons som sålde två ståplatsbiljetter för 10 000 kronor. Andra sålde felköpta biljetter billigare än originalpriset.

Flera biljettköpare riktade kritik mot Live nation, som satt den övre gränsen för enskilda köp till 10 biljetter. Att en enda köpare kunde lägga beslag på så många biljetter öppnade upp för en upptrissad svartabörshandel, menade vissa.

”Kompisgäng går tillsammans”

Lisa Sandberg på Live nation motiverar gränsen i ett mejl till GP:

”Köper man biljetter i andra hand kan vi inte garantera biljettens äkthet, existens eller att den inte redan sålts flera gånger. Man riskerar också att betala långt mer än vad biljetten faktiskt kostar. Att köpa biljetter via Livenation.se och vår biljettåterförsäljare som i det här fallet är Ticketmaster är därför alltid att rekommendera.

Vi vet att Bruce är så oerhört uppskattad i Sverige och att många familjer, sällskap i olika konstellationer och kompisgäng går tillsammans.”

ANNONS

LÄS MER:Extrainsatt konsert med Springsteen på Ullevi

LÄS MER:Andrahandsbiljetter till Springsteen för 10 000 kronor

LÄS MER:Så fixar du biljetter till Bruce Springsteen på Ullevi

ANNONS