Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Då kommer första namnen till Way Out West 2021

Den här helgen skulle det ha varit Way Out West-festival under gassande sol i Slottsskogen. Nu pågår istället arbetet med nästa års festival.
– Vi kommer presentera en del av programmet någon gång i oktober, säger Ola Broquist hos arrangerande Luger.

Ola Broquist, veteran hos Luger, har inte kunnat låta bli att snegla på väderapparna de senaste dagarna. Alla prognoser pekar på att det kommer att bli strålande festivalväder under den kommande helgen då Way Out West, som drabbats av ett antal skyfall genom åren, skulle brakat lös i Slottsskogen.

LÄS MER: Way back west: Vi ser tillbaka på festivalen genom åren

Nu blir det istället fortsatt skrivbordsjobb i ett ovisst pandemi-läge där Luger trots allt jobbar på att få till ett starkt Way Out West för 2021.

Artisterna som skulle spelat vill komma 2021

”I princip alla vi pratat med säger att de vill komma nästa sommar. Men det är klart att även de delar känslan alla har av att man inte vet hur framtiden ser ut”, sade Ola Broquist till GP den 20 maj, när det blev klart att årets festival ställdes in.

Knappt tre månader senare är läget mer eller mindre oförändrat.

– Det är en jättepositiv känsla med en stor hunger hos många artister efter att få spela, säger Ola Broquist idag.

LÄS MER: Så togs beslutet om att ställa in festivalen.

Samtidigt väntar branschen på besked om, när och hur restriktionerna för konserter kan förändras. Och i USA, där många av de namn som kan vara aktuella för Way Out West finns, är pandemin inne i ett intensivt skede.

– Jag är hoppfull inför framtiden och även i USA gör alla upp planer för nästa år. Samtidigt vet ju ingen hur det kommer att se ut och vi kan ju inte gör något annat än att anpassa oss till verkligheten, säger Ola Broquist.

– Men just nu kör vi på och planera för att festivalen ska bli av.

LÄS MER: Här är de bästa bilderna från alla åren med Way out West.

Tanken är alltså att gå ut med de första klara namnen någon i oktober. Ambitionen är att sätta samman ett program som blir en kombination av de artister som skulle spelat 2020 med ett antal nya namn. I år hade festivalen bokat artister som Robyn, The Strokes och Bon Iver.

Många har valt att behålla sina biljetter

– Många passar på att släppa ny musik nu, och det vill vi förstås ska synas i programmet, konstaterar Ola Broquist.

När årets festival ställdes in hoppades Luger på att besökarna skulle välja att behålla sina biljetter inför nästa år istället för att vilja ha pengarna tillbaka.

– Fler än vi vågade tro har behållit sina biljetter. Det är fantastiskt roligt och tyder ju på att folk längtar efter att gå på festival igen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.