Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Courtney Love om varför hon nobbade Playboy-miljonerna

Rockstjärnan Courtney Love erbjöds två miljoner dollar för en fotografering. ”De trodde jag kunde tämjas och ville anpassa mig för de manliga Playboy-läsarna”, skriver stjärnan i ett Facebook-inlägg.

Courtney Love, 56, tidigare sångerska i hyllade rockbandet Hole och änka efter Nirvanas Kurt Cobain, har blivit alltmer aktiv på sociala medier. Häromdagen lade hon upp en bild där hon efterlyste Hole-basisten Melissa Auf der Maur för nya samarbeten.

Under måndagen var det dags för ett strävare Facebook-inlägg där Courtney Love avslöjade hur mycket pengar hon erbjöds för att posera naken för tidningen Playboy.

”Hugh Hefner erbjöd mig först en miljon dollar och sedan två miljoner. De påstod att ingen annan hade erbjudits så mycket pengar (de ljög säkert)”, skriver stjärnan.

LÄS MER: Kurt Cobains gitarr såld för rekordsumma

Courtney Love konstaterar att hon låtit sig plåtas toppless för ett flertal modebilder och misstänker att Playboy-redaktörerna därför inte trodde det skulle vara några problem att få henne att ställa upp i tidningen.

Men de misstog sig. Playboy-kontexten var något helt annat för Courtney Love.

”De erbjöd en massa pengar för att försöka visa att jag kunde tämjas och gör mig mjuk och konsumentanpassad för de manliga Playboy-läsarna”, skriver hon och lägger samtidigt upp en gammal bild på sig och Playboys Hugh Hefner.

”Den är tagen på någon Playboy mansion shit show. Det där ökända stället stank av mögel och förruttnelse. Jag skulle tro att det hände en hel dåliga saker där”.

Hugh Hefner dog 2017.

LÄS MER: Hård kritik mot Onlyfans: ”Don’t fucking do it!”

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.