Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Clara Henry och Happy Jankell - Guldtubens programledarduo. Bild: Janne Danielsson /SVT
Clara Henry och Happy Jankell - Guldtubens programledarduo. Bild: Janne Danielsson /SVT

Clara Henry och Happy Jankell leder Guldtuben

En veteran och en debutant ska leda den stora galan som prisar influencers: Guldtuben. Clara Henry och Happy Jankell vill sprida kärlek och hylla kollegor.

Lördag 26 maj 20.00 direktsänds Guldtubengalan i SVT1 från Annexet i Stockholm.

Guldtuben firar fem år och prisar influencers, alltså människor som jobbar med att skapa innehåll i sociala medier. När galan startade för fem år sedan handlade det mest om Youtube, men nu har antalet plattformar breddats, med Instagram, Facebook, Snapchat och bloggar.

LÄS MER: "Ett värdigt avslut på Youtube"

Leder tuben för andra gången

Programledaren Clara Henry är rutinerad i sammanhanget. Hon ledde den första Guldtuben och har en av Nordens största Youtubekanaler. Dessutom har hon släppt en bok och lett Melodifestivalen.

- Guldtuben har alla år varit den bästa galan jag vet. Den är varm och inbjudande och med tydliga budskap om kärlek och att hylla sina kollegor, säger Clara Henry i ett pressmeddelande.

Rutinerad skådespelare - ny som programledare

Vid sin sida får hon skådespelaren Happy Jankell, som debuterar som programledare för direktsänd gala. Hon har synts i många tv-serier, som Jordskott och Solsidan och nu senast i filmen om Ted Gärdestad.

LÄS MER: GP:s recension av Ted Gärdestad-filmen

- Clara är en superproffsig programledare så det känns väldigt tryggt att leda galan tillsammans med henne då jag är mer grön och kommer troligtvis vara jättenervös! säger Happy Jankell i pressmeddelandet.

Bland artisterna som ska uppträda på den direktsända galan finns Seinabo Sey, Molly Sandén, Leslie Tay och Felix Sandman.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.