Claes Malmberg medverkade i måndagens avsnitt av ”Parlamentet” och skämtade bland annat om förortsvåld. Någonting som senare kritiserats.
Claes Malmberg medverkade i måndagens avsnitt av ”Parlamentet” och skämtade bland annat om förortsvåld. Någonting som senare kritiserats. Bild: Jonas Lindstedt

Claes Malmberg svarar på ”Parlamentet”-kritiken i ”Mötet”

Komikern och skådespelaren Claes Malmberg fick efter måndagens avsnitt av ”Parlamentet” ta emot omfattande kritik efter sitt skämt om förortsvåld. I nästa veckas avsnitt av SVT-programmet ”Mötet”, svarar han på kritiken.

ANNONS
|

LÄS MER:Pappan i "Mitt stora feta grekiska bröllop" död

”I ett hus vid ortens slut. Liten gangster tittar ut...”

I måndagens avsnitt av humorprogrammet ”Parlamentet” i TV4 kan man höra komikern Claes Malmberg skämta om förortsvåld genom, att med bruten svenska, byta ut texten till en känd barnvisa. Någonting som inte mottogs med endast skratt.

Anklagas för rasism

Det var framför allt ett Instagraminlägg delat av aktivisten och poeten Nattalie Ström Bunpuckdee, som uppmärksammade händelsen. Där skriver hon bland annat:

”Att sjunga en vaggvisa om våra tragiska mord som drabbat och fortsätter drabba oss, med en tillgjord dialekt ska vara något att skratta och applådera åt visar så tydligt och konkret hur avhumaniseringen tar form”.

ANNONS

Inlägget har idag över 400 000 visningar och Nattalie Ström Bunpuckdee för medhåll av kändisar som rapparen 1.Cuz, skådespelerskan Evin Ahmad och sångerskan Sabina Ddumba.

Debatterar i TV

Claes Malmberg har fram tills nu inte velat prata med media om händelsen och skriver till GP att han endast kommer att diskutera händelsen i SVT-programmet ”Mötet”.

”(Jag) hoppas att vi där kan få till ett samtal som för ner den här frågan till rimliga proportioner”, skriver Claes Malmberg i ett sms.

Programmet kommer att spelas in under nästa vecka.

LÄS MER:De gör upp i frågesporten "Big bang"

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS