CajsaStina Åkerström: ”Jack var som en bror för mig”

Visartisten Jack Vreeswijk är död. Han blev 59 år gammal. Nu strömmar reaktioner in från vänner och kollegor.
”Jack var som en bror för mig”, skriver CajsaStina Åkerström

ANNONS
|

CajsaStina Åkerström och Jack Vreeswijk har mycket gemensamt. Hon är dotter till vissångaren Fred Åkerström, han till Cornelis Vreeswijk. Båda har också plockat upp sina fäders arv och blivit artister i egen rätt inom pop- och visgenrerna.

Under tisdagen konstaterar hon i ett sms till GP att det är en sorgens dag:

”Jack var som en bror för mig, vi delade i mångt och mycket samma bakgrund, där fanns en förståelse, ett djupt släktskap… Han var dessutom en oerhört go människa. Våra turnéer under åren 2016-2019 är bland det absolut roligaste jag gjort under alla mina år som artist”, skriver hon och avslutar sitt meddelande:

ANNONS

”Saknaden nu är bortom ord. Hans varma röst kommer att leva för evigt…”

Visfestivalen: ”ska ju alltid stå på vår scen”

Under tisdagen har flera reaktioner strömmat in från vänner, bekanta och kollegor. En som sörjer i dag är artisten Lisa Nilsson.

”Nu blev det otroligt sorgesamt. Fine Jack, vi kände inte varandra särskilt väl, men vi höll kontakt över Facebook under de senaste kämpiga sjukdomsåren, som kollegor och människor som båda skrev ganska öppet om motgångar. Hoppet har aldrig övergett, men nu tog det alltså slut iallafall. En mycket fin vissångare och människa har lämnat”, skriver hon på Instagram.

Där har även sångerskan Ann-Louise Hanson kommenterat beskedet.

”Kära fina Jack ! Vilken glädje att vi fick sjunga tillsammans och hylla ’farsan’", skriver hon.

Utöver artister uppmärksammas Jack Vreeswijk nu av flera medier och organisationer. En är förstås Visfestivalen i Västervik där han ofta framträtt:

”När vi nås av beskedet att Jack gått bort, så känns det oerhört tomt. Jack ska ju alltid stå på vår scen, en scen som han älskade. Våra tankar går till hans familj. Jack: du förblir en del av Visfestivalen för alltid. Vila i frid”.

LÄS MER:Jack Vreeswijk är död

ANNONS