Blanco slog sönder scenen i italienska Melodifestivalen

Det blev stökigt under tisdagens semifinal i italienska San Remo-festivalen. Fjolårsvinnaren Blanco tappade besinningen och slog sönder delar av scenen när hans medhörning krånglade.

ANNONS
|

Blanco, artisten som tävlade tillsammans med Mahmood och låten ”Brividi” för Italien i Eurovision 2022, var inkallad som mellanakt när det var dags för semifinal i årets San Remo-festival, den italienska motsvarigheten till Melodifestivalen.

Blanco och hans band skulle framföra sin nya låt ”The island of roses”, men när tekniken krånglade och Blanco tappade sin medhörning tappade han också humöret. Bilderna från sändningen visar hur Blanco ruskar om sina medmusikanter och går loss på allt som sitter löst på scenen.

Publiken buade ut Blanco

Bland annat river han loss gröna växter i scenografin och hystar iväg, lite som Eurovision-kollegan Carola på Skansen 2005 när hon hystade ut en krukväxt i publiken.

ANNONS

”Jag tappade min medhörning, men ville ändå ha roligt. det vackra med musik är att ha roligt”, förklarade sig Blanco efteråt.

Publiken var dock inte road utan buade ut Blanco. Han erbjöds att göra om sin låt, men tackade nej till det.

Svenske Edvard af Sillén, som jobbat med Eurovision och Melodifestivalen sedan flera år, kommenterade händelsen på Twitter:

”Blanco som tävlade för Italien i fjolårets Eurovision, har blivit en absurd diva och valde att trasha scenen i Italiens Melodifestival ikväll eftersom hans medhörning strulade. Inte så Klädsamt… möttes av publikens burop.”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS