Bingolotto flyttas efter 30 år – hur ska det gå för superhjulet?

I 30 år har Bingolotto spelats in i samma studio i Gamlestan, men nu byter programmet lokal. Nu skall alla spel, alla anställda, och alla minnen byta adress – även ett mycket stort superchanshjul.

ANNONS
|

I 30 år har Bingolotto haft samma lokaler i Gamlestan. Här har man utdelat vinster i färgfemman, skjutit konfetti ur välsmorda kanoner. Leif ”Loket” Olsson, denna gracila prins, har talat med folk från Smålands stenar och Överkalix. Tre decennier av vinst, förlust och underhållning har lagrats i väggarna. Men nu byter programmet adress.

– Hela Warner som producerar Bingolotto lämnar lokalerna, bekräftar John Sarafian, PR-ansvarig på Bingolotto, över telefon och fortsätter:

– Vi flyttar till en lokal längre bort i Gamlestan, på Marieholmsgatan. Det är otroligt mycket som ska monteras ned och tas med.

Hur göra med det enorma Superchanshjulet?

Även Superchanshjulet, ett av Sveriges mer beryktade hjul, skall flyttas. År 2002 utdelade detta en vinst på 31,5 miljoner, till den tävlande Ulla från Vara. Sedan dess kallas hon ofrånkomligen ”Guld-Ulla”.

ANNONS

Exakt hur det, rent ut sagt monstruösa, Superchanshjulet skall förflyttas kan inte John Sarafian besvara.

– Men det kan eventuellt vara så att det blir samma kille som monterade upp hjulet för tre decennier som monterar ned det, avslöjar Sarafian och tillägger:

– Men jag vet inte säkert, jag vet bara att det är samma firma.

Superchanshjulet mäter fyra meter i diameter och väger idag 1,7 ton. Tidigare satt det emellertid 21 stycken monitorer, alltså bildskärmar, längs hjulets stomme. Då uppgick dess vikt till nästan tre ton.

– Om jag minns rätt byggdes hjulet av Grimmereds verkstad år 2000, säger scenograf Johnny Bengtsson, som har arbetat nära hjulet i tre decennier, i ett sms.

Bingolottos allra första sändningar gjordes i Gårda för över trettio år sedan. Numera delar man studio med bland annat ”Är du smartare än en femteklassare” och ”The Bachelor”.

– Ur ett branschperspektiv är det helt otroligt att Warner i dagsläget investerar så mycket pengar på att bygga en helt ny studio till oss, avslutar Sarafian muntert.

LÄS MER:Lotta Engberg glad och tacksam att det blir allsång på Liseberg även i år

LÄS MER:Rickard Olsson tar över Bingolotto

LÄS MER:Lotta Engberg: "Jag fortsätter gärna"

LÄS MER:Ingvar Oldsberg stämmer alla sina arbetsgivare

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS