West Pride i Göteborg 2018.
West Pride i Göteborg 2018. Bild: Petter Trens

Beslutet är fattat – West pride ställer in sin festival

West pride ställer in sin festival. Trycket från coronakrisen blev för stort.

ANNONS
|

Uppgifterna om att West pride-festivalen i juni skulle komma att ställas in har cirkulerat ett tag. Men på en direkt fråga tidigare i veckan meddelade festivalens verksamhetschef Emma Gunterberg Sachs att något sådant beslut inte hade fattats.

– Det beslutet ska fattas på styrelsemötet, sade hon tidigare till GP.

Nu är beslutet fattat. Och festivalen, tänkt att genomföras 3-7 juni, kommer alltså att ställas in.

"Naturligtvis följer vi Folkhälsomyndighetens och regeringens rekommendationer och föreskrifter samt följer utvecklingen kring covid-19" skriver West pride i ett pressmeddelande.

– Det är väldigt tråkigt att även West pride drabbas av den pågående Corona-pandemin, men nu försöker vi minimera effekterna genom de förändringar vi genomför i organisationen för att stå rustade inför nästa års festival. Vår förhoppning är att även kunna anordna en eller flera aktiviteter till hösten, säger Emma Gunterberg Sachs i en kommentar.

ANNONS

Hon säger också att de ekonomiska konsekvenserna av att festivalen nu ställs in tvingar West pride att minska sin personalstyrka, men att organisationen ändå ska jobba vidare med att bevaka rättigheter för HBTQI-personer.

– För oss är det jätteviktigt att vi kan fortsätta vårt arbete och även kunna blicka framåt, trots omständigheterna i dagsläget, säger festivalens verksamhetschef Emma Gunterberg Sachs.

West pride understryker vikten av att HBTQI-rättigheter uppmärksammas i juni under ”Pride month”, även om festivalen nu ställs in, och uppmanar därför alla organisationer såväl som privatpersoner att flagga med regnbågsflaggor mellan 25 maj och 7 juni.

LÄS MER:Fortfarande oklart om West pride ställs in

ANNONS