Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Besk konstprotest

KONST: Konstnären Fateme Gosheh protesterade på fredagen mot Världskulturmuseets chef genom att hänga upp en satirisk tavla på museets skylt.
- Jag protesterar mot kränkningen av yttrandefriheten, säger Fateme Gosheh när hon under fredagseftermiddagen hänger upp sin satiriska målning och förklarar att den föreställer Jette Sandahl som piskar yttrandefriheten.
Hennes tilltag väcker inte direkt någon uppmärksamhet hos allmänheten, men efter en stund kommer ett par representanter för Världskulturmuseet ut och frågar vad som pågår. De tackar för hennes åsikter och erbjuder sig att be museichefen Jette Sandahl att komma ut. Hon är dock inte på plats och Fateme Gosheh står kvar vid sin målning.
- Det har varit så tyst från de intellektuella i Sverige. Ingen bryr sig om den här frågan som är så viktig i samhället, säger hon och förklarar att hon ska utföra sin protest varje lördag eftermiddag tills Scène d'amour åter hängs upp.
Hon bestrider att hon är ute efter att skapa uppmärksamhet kring sin eget person.
- Nej, jag har varit representerad på Liljevalchs, polisanmälts och själv fått hot. Jag har fått tillräckligt med uppmärksamhet, säger Fateme Gosheh.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.