Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Brian Johnson och Angus Young i AC/DC ryktas vara klara för comeback. Bild: ENNIO LEANZA

AC/DC laddar upp stämningen inför sitt nya album

Affischer på stan och en blinkande, skakande hemsida. Spänningen ökar bland fansen inför legendariska AC/DC:s nya platta.

De aningen mystiska affischerna på stan med budskapet ”GBG – Power up” har en naturlig förklaring. Även om avsändaren inte är alldeles tydlig så handlar det om en kampanj för den nya plattan från australiensiska hårdrocksbandet AC/DC.

Liknande affischer finns i andra städer och går man till bandets hemsida eller nystartade Instagram-konto är budskapet detsamma. Det är dags att ladda upp – AC/DC är tillbaka.

Mot ganska tuffa odds får man säga. Gitarristen Malcolm Young är död sedan 2017, sångaren hoppade av året efter då läkarna förklarade att han riskerade att bli helt döv. Han ersattes tillfälligt av Guns ’N’ Roses-vokalisten Axl Rose. Trummisen Phil Rudd kickades efter att ha dömts för mordhot.

På onsdagen blev det offentligt att både Johnson och Rudd är tillbaka i bandet och att och att Stevie Young fortsatt har platsen som gitarrist efter sin farbror Malcolm. Allt pekar nu på att den platta som det ryktats om redan tidigare i år faktiskt ska släppas inom kort.

View this post on Instagram

#PWRUP

A post shared by AC/DC (@acdc) on

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.