GP bjuder dig på en guidad tur genom Göteborg.
GP bjuder dig på en guidad tur genom Göteborg.

Åk Paddan med GP:s Kristian Wedel

På tisdagen tog GP:s Kristian Wedel till sjöss och guidade tittarna genom ett regnigt Göteborg från en Paddan-båt. Rundturen direktsändes på Facebook – där tittarna kunde vara med och ställa frågor.
– Detta ska inte bli en vanlig guidad tur, säger Wedel.

ANNONS
|

Att åka Paddan-båten är ett av de mer klassiska sätten att uppleva Göteborgs stadskärna. På tisdagen bjöd GP på en guidad båtvisning av staden – utan att tittarna behövde lämna hemmet.

– Det är tänkt att bli en resa genom både stad och tid, med några mer eller mindre tykna anekdoter om Göteborg, berättade Wedel innan hela himlen öppnade sig.

LÄS MER:När blev göteborgare roliga?

Kastar loss klockan 12.00

– Visst är ambitionen att man ska kunna lära sig något om Göteborg och dess historia, men framför allt ska det bli roligt att få utbyta historier med våra läsare. Förhoppningsvis kan vi besvara något nyfiken fråga längs vägen också, säger han.

ANNONS

Paddan-båtarna har ägnat sig åt sightseeing i Göteborg sedan 1939 – och ska ha fått sitt namn tack vare att grundaren beställde båtar som skulle se ut som "en sköldpadda som ligger upp-och-ner".

LÄS MER:Grundkurs i Göteborgshumor

Sändningen från rundturen med Kristian Wedel finns att ta del av på GP:s Facebooksida.

Ljusglimtar i krisen

I kristider dominerar de dystra nyheterna flödet men det händer också saker som ger hopp. För att uppmärksamma detta publicerar Göteborgs-Posten varje dag minst en positiv nyhet under vinjetten Ljusglimtar i krisen.

Följ gärna taggen Ljusglimtar i krisen för att få de senaste positiva nyheterna.

Har du tips på fler ljusglimtar kan du mejla dessa till corona@gp.se

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS