Ännu inget besked om Way Out West

Robyn, The Strokes, Burna Boy och Bon Iver är dragplåster på årets upplaga av Way out west. Trots att systerfestivalen Øyafestivalen i Oslo ställts in dröjer arrangören Luger med besked om framtiden för den välbesökta festivalen i Slottsskogen.

ANNONS
|

Årets Way Out West äger rum 13-15 augusti – i alla fall enligt festivalens hemsida.

"Vi följer just nu den oberäkneliga situationen minut för minut" hälsar festivalarrangörerna där, och tackar för publikens tålamod och förståelse. "Vi kommer att förse er med en uppdatering av läget så fort vi har alla detaljer."

Förra året lockade den internationellt uppmärksammade musikfestivalen i Slottsskogen runt 30 000 besökare per dag.

"Tiderna är märkliga"

Nu har situationen ändrats drastiskt, på grund av coronapandemin. Folkhälsomyndigheterna rekommenderar i nuläget att svenskarna undviker alla slags stora folksamlingar. Är det då rimligt att arrangera en festival av Way Out Wests storlek, med en rad influgna internationella artister, så snart som i augusti?

ANNONS

LÄS MER:Bon Iver till Way Out West

– Vi har för närvarande inga andra nyheter än just att tiderna är märkliga och oförutsägbara, hälsar Ola Broquist arrangör på Luger som var med och grundade festivalen Way Out West.

– Vi vet inte vad som gäller i augusti, inget beslut är fattat. Vi räknar med att kunna säga något mer klart inom två veckor.

Dragplåster på årets festival är bland annat New York-bandet The Strokes, den nigerianska storstjärnan Burna Boy, Robyn och amerikanska Bon Iver.

Önskar Way out west allt gott

Way Out Wests systerfestival Øyafestivalen beslöt redan den 25 april att ställa in sin populära musikfest, som skulle ägt rum 10-14 augusti i Oslo. Detta sedan norska myndigheterna fattat beslut om att att förlänga förbudet mot större arrangemang till den 1 september.

"Vi sees til neste år!" står det på en dekal som en tecknad snigel drar över festivalens hemsida.

Øyafestivalen och Way Out West har ofta ett likartat program, och gästas inte sällan av samma artister. I år rör det sig bland annat om The Strokes och Bon Iver.

LÄS MER:Burna Boy till Way Out West

Claes Olsen är bandbokare och en av grundarna bakom norska Øyafestivalen:

– Vi har inga kommentarer från vårt håll, mer än att vi önskar våra vänner på Way Out West allt gott i dessa väldigt svåra tider för hela musikindustrin, skriver han till GP i ett sms.

ANNONS

Ytterligare en nordisk musikfestival som samarbetar med Way Out West och Øyafestivalen, är finska Flow festival, som i år äger rum 14-16 augusti i Helsingfors, om allt går som planerat. Även de har i år The Strokes och Bon Iver som dragplåster.

– Vi avvaktar fortfarande de finska myndigheternas beslut när det gäller större arrangemang i augusti. Så vi har inga vidare kommentarer just nu, säger festivalens kommunikationschef Susanna Hulkkonen.

ANNONS