Brasilianska sångerskan Rita Lee är död. Här fotograferad under en konsert i Buenos Aires, Argentina, i november 2002. Arkivbild.
Brasilianska sångerskan Rita Lee är död. Här fotograferad under en konsert i Buenos Aires, Argentina, i november 2002. Arkivbild. Bild: Natacha Pisarenko/AP

Brasilianska rockikonen Rita Lee är död

ANNONS
|

Den brasilianska rockdrottningen Rita Lee har avlidit, 75 år gammal.

Hon inledde sin karriär som sångerska i den legendariska gruppen Os Mutantes och gick därefter vidare med en framgångsrik solokarriär. I Brasilien var hon känd som "rockens drottning" och var en ledande figur i "Tropicalismo"-rörelsen som revolutionerade brasiliansk musik under landets militärdiktatur 1964-1985.

Den Grammyvinnande singer-songwritern, som fick diagnosen lungcancer 2021, avled hemma i Sao Paulo i måndags kväll "omgiven av hela sin familjs kärlek precis som hon önskat", skriver släktingar på Instagram.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS