Ludvig Forssell ligger bakom musiken i spelet 'Death stranding'. Pressbild.
Ludvig Forssell ligger bakom musiken i spelet "Death stranding". Pressbild. Bild: Niko Lanzuisi//TT

Svensk prisad för årets bästa spelmusik

ANNONS

Den svenske kompositören Ludvig Forssells musik till spelet "Death stranding" har vunnit pris på den amerikanska spelgalan Game Awards.

Årets spel blev "Sekiro: Shadows die twice", som också korades till årets action/äventyr.

"Death stranding" fick även pris för bästa regi och danske Mads Mikkelsen stod för årets skådespelarinsats för sin roll som Cliff i spelet.

Vid "Death strandings" lansering i november berättade Forssell för TT att han lagt stor möda i att hitta rätt syntljud och stämning för att realisera skaparen Hideo Kojimas vision för det postapokalyptiska äventyret.

– Jag skrev också en massa musik direkt från manuset, som vi spelade i snäckorna på skådespelarna, som reagerade på min musik. Det drev mycket av skådespeleriet, många scener känns förmodligen annorlunda på grund av det, sade han då.

ANNONS
'Det finns ett slags utveckling av musiken genom storyn, för att reflektera över hur vissa karaktärer förändras', sade Ludvig Forssell vid lanseringen av 'Death stranding'. Pressbild.
"Det finns ett slags utveckling av musiken genom storyn, för att reflektera över hur vissa karaktärer förändras", sade Ludvig Forssell vid lanseringen av "Death stranding". Pressbild. Bild: SonY/TT
ANNONS