Netflix har råd att vänta ut pandemin menar analytiker. Arkivbild.
Netflix har råd att vänta ut pandemin menar analytiker. Arkivbild. Bild: Patrick Semansky/AP/TT

Netflix oroas inte över framtida utbud

Netflix, som visar upp strålande reslutat nu under karantäntider, spelar ner oron över att innehållet på plattformen skulle "ta slut" i på grund av coronarelaterade restriktioner välden över.

ANNONS

– Vårt serieutbud för 2020 är i stort sett redan inspelat och är under efterproduktion på distans på platser över hela världen, säger innehållschefen Ted Sarandos.

– Och vi har faktiskt kommit ganska långt med utbudet för 2021. Så vi väntar oss inte behöva planera om någonting, fortsätter han.

Enligt analytiker är Netflix, med många stora produktioner i gång och en global närvaro, den film- och serieproducent med störst möjlighet att vänta ut pandemin.

– Andra studior kan ha fyra eller fem filmer inspelade eller i efterproduktion som de fortfarande kan arbeta med. Men Netflix har möjligtvis hundratals, säger analytikern Jeff Bock.

ANNONS

– Det är så många produktioner som finansieras av Netflix, det är nästan ofattbart. De framställer nästan lika mycket innehåll som alla andra studior tillsammans, fortsätter han.

Netflix har dessutom fördel av sin globala närvaro och ökar nu produktionen i länder som minskar sina restriktioner – exempelvis Island och Sydkorea – medan Hollywood förblir stängt.

– Om produktionsstoppet pågår i nio till tolv månader kommer alla att skadas. Men jämfört med några av deras konkurrenter kommer Netflix att vara i mycket bättre form, säger analytikern Steve Nason.

ANNONS