Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Wolf Alice var ett av banden på festivalen Latitude i Suffolk i slutet av juli. Denna bild är dock från en spelning före pandemin. Arkivbild.
Wolf Alice var ett av banden på festivalen Latitude i Suffolk i slutet av juli. Denna bild är dock från en spelning före pandemin. Arkivbild. Bild: Robert E Klein

Mer än tusen smittade på brittisk festival

Fler än 1 000 deltagare på musikfestivalen Latitude i brittiska Henham Park i Suffolk har testat positivt för covid-19, uppger BBC. Festivalen besöktes av cirka 37 000 personer dagligen och är ett av de evenemang vars deltagare blivit testade efteråt på uppdrag av den brittiska regeringen.

Samtliga besökare på festivalen var fullt vaccinerade eller hade testat negativt inför festivalen. Enligt undersökningen tros dock 432 personer ha varit smittsamma medan festivalen pågick. Latitude Festival var den första musikfestival som arrangerades efter att den brittiska regeringen hade lättat på restriktionerna.

Nyligen kom rapporter om att drygt 4 700 personer blivit smittade i samband med en musik- och surffestival i Cornwall som hölls i mitten av augusti.