Kungliga Operan i Stockholm kommer inte att genomföra några föreställningar inför publik mellan den 14 och 28 mars. Arkivbild.
Kungliga Operan i Stockholm kommer inte att genomföra några föreställningar inför publik mellan den 14 och 28 mars. Arkivbild. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Dramaten och Operan ställer in

ANNONS

Dramaten i Stockholm ställer in helgens föreställningar med anledning av coronaviruset, skriver Dagens Nyheter.

Tidigare i veckan togs beslutet att fortsätta spela, men att begränsa publiken till under 500 personer.

– Det kom fördjupande och förtydligade rekommendationer från Folkhälsomyndigheten om att det krävs större insatser för att bekämpa viruset, så nu har vi tagit det här beslutet i ett första skede, säger Eva Törner, pressansvarig på Dramaten, till DN.

Hur man gör med nästa veckas föreställningar är osäkert.

Även Kungliga Operan i Stockholm väljer att ställa in all publik verksamhet. Stoppet börjar på lördagen och pågår fram till 28 mars till en början.

ANNONS

Samtidigt arbetar Kungliga operan med att utöka innehållet på den digitala tjänsten Operan Play där vissa föreställningar och bakom scen-material finns tillgängligt.

"Vi planerar att sända mer föreställningar och sända live från våra repetitioner här i huset under perioden", säger operans vd Birgitta Svendén i ett pressmeddelande.

ANNONS