Gustaf Fröding-sällskapet, som verkar för att vårda minnet av poeten Gustaf Fröding (1860–1911), har tilldelat Urban Dahlberg årets Frödingmedalj. Pressbild
Gustaf Fröding-sällskapet, som verkar för att vårda minnet av poeten Gustaf Fröding (1860–1911), har tilldelat Urban Dahlberg årets Frödingmedalj. Pressbild Bild: Privat

Kompositör prisas av Fröding-sällskapet

ANNONS

Kompositören och värmlänningen Urban Dahlberg tilldelas årets Frödingmedalj, skriver Gustaf Fröding-sällskapet i ett pressmeddelande.

Han tilldelas medaljen för sitt körverk "Syskonkärlek" som uruppfördes våren 2019. Körverket är musik, recitation och biografi i ett. Det utspelas i himlen, där syskonen Gustaf och Cecilia Fröding möts julen 1914. Det har senare framförts över hela Sverige, bland annat av Gustaf Sjökvists kammarkör.

Gustaf Fröding-sällskapet har som tradition att till personer som utfört förtjänstfullt arbete med att främja kännedom om Frödings författarskap dela ut en hedersmedalj. Bland tidigare mottagare kan man nämna författaren Sigrid Combüchen, skådespelaren Sven Wollter samt musikerna Gustaf Norén och Björn Dixgård (Mando Diao).

ANNONS

Urban Dahlberg kommer att dekoreras med medaljen i samband med firandet av Frödingdagarna på Alsters herrgård den 21 augusti.

ANNONS