Annette Kullenberg. Arkivbild.
Annette Kullenberg. Arkivbild. Bild: Lars Pehrson/SvD/TT

Journalisten Annette Kullenberg är död

Journalisten och författaren Annette Kullenberg är död. Hon avled i sviterna av covid-19 i Portugal, uppger hennes dotter Ylva Kullenberg för TT. Hon blev 82 år.

ANNONS
|

"Tyvärr har jag den smärtsamma uppgiften att meddela att Annette Kullenberg, min mamma har gått bort i Covid. Annette gick bort på Hospital de Cascais i Portugal, natten till idag. Jag och min familj ber om hänsyn och respekt i denna svåra stund", skriver Ylva Kullenberg i ett skriftligt uttalande.

Annette Kullenberg föddes i Stockholm 1939 och hon inledde sin bana som journalist i början av 1960-talet. Hon var känd som en frispråkig skribent och debattör, bland annat på Aftonbladet, där hon arbetade i 25 år. Hon har också varit utrikeskorrespondent i Buenos Aires och Barcelona.

Kullenberg skrev flera skönlitterära böcker – debuten kom 1967 med romanen "Vänd på dig". Hon ligger också bakom flera reportageböcker, som "Överklassen i Sverige" från 1974. Hon verkade också som dramatiker och hon har skrivit radio- och tv-pjäser.

ANNONS

LÄS MER:Recension: ”Uthängd! Om medieetik efter #metoo” – Lars Truedson (red)

LÄS MER:Recension: ”Allt som var mitt” av Cissi Wallin

2001 vann Annette Kullenberg "På spåret" tillsammans med journalisten Jesper Aspegren och hon har sommarpratat flera gånger.

ANNONS