Filip Korosec är årets vinnare av Blåsmusikpriset.
Filip Korosec är årets vinnare av Blåsmusikpriset. Bild: Jeppe Gustafsson

Filip Korosec vinner Blåsmusikpriset

ANNONS

Vinnaren av Blåsmusikpriset heter Filip Korosec. Priset riktar sig till de träblåsare, bleckblåsare eller slagverkare som är behöriga att söka Kungliga Musikaliska Akademiens nationella stipendier och arrangeras vartannat år.

Slagverkaren Filip Korosec har framträtt över hela Europa, både som solist och i olika kammarensembler, och anses vara ett av de mest intressanta namnen inom sitt skrå i Sverige.

"Med fri klanglig färgprakt parar Filip Korosec en insiktsfull musikalitet med teknisk frihet i ett storslaget gryende konstnärskap, " lyder juryns motivering som lästes upp under torsdagskvällens final i Crusellhallen i Linköping, där finalisterna spelade tillsammans med Östgöta Blåsarsymfoniker.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS