Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/5

Kronérs dotters stora satsning: "Nu händer det"

På fredag släpper Mathilda Kronér sin debutsingel "Varför vara långt ifrån när vi kan vara nära".

Mathilda Kronér är 20 år, krönikör, dotter till folkkära Lasse Kronér och har skrivit och sjungit så länge hon kan minnas. På fredag släpper hon sin första singel och senare i sommar även en EP. 

- Det känns helt fantastiskt, en dröm som går i uppfyllelse. 

Mathilda står för både text och musik på debutsingel med Håkan Glänte som producent.

- Håkan och jag har känt varandra hela mitt liv och vi bestämde oss för att vi skulle göra det här ihop. Det är fantastiskt att få jobba med någon som är så duktig som Håkan, han är ett geni. ​

Hur kom låten till?

- Jag var i en situation förra året där jag var lite förvirrad. Man vill väldigt mycket och så vet man inte vad den andra tycker och känner. Jag skrev låten när jag ville att allt skulle vara enkelt. Den handlar inte om en relation utan mer om den där känslan, när man inte vet vilket håll det kan gå åt eller vad som kan hända. 

Hon hoppas att folk ska känna igen sig när de hör låten.

- Jag skriver för igenkänning, lyssnar jag själv på en låt eller en text så vill jag bli berörd. Det är inte kul om man inte känner igen sig ett dugg. 

 

 

Senare i sommar släpper Mathilda en EP med egen text och musik som kommer vara väldigt öppen och blottad, enligt sångerskan själv. 

- Jag tycker om att öppna mig. Det känns fantastiskt att få göra detta, jag räknar timmar och minuter. 

Mathilda Kronér berättar att hon började skriva låtar redan som barn.

- Det har alltid varit musik för mig, jag började skriva låtar så fort jag lärde mig att skriva. På dagis stod jag i ett hörn och sjöng. 

Drömmen är att få stå på scen framför en dansande publik.

- Jag hoppas att folk kommer vilja dansa till låten. Det finns ingen spelning inbokad som vi kan gå ut med just nu. Men det finns en del planerade samarbeten framöver, säger hon hemlighetsfullt.