Kanye West kan portas från Australien

Kanye West kan portas från att komma in i Australien. Det säger landets utbildningsminister till lokala medier.
Världsartisten blir därmed portad från att hälsa på sin nya flickväns familj.
– Hans antisemitiska kommentarer är avskyvärda, säger oppositionsledaren Peter Dutton.

ANNONS
|

Kanye West, numera under namnet Ye, har nyligen blivit tillsammans med australiensaren Bianca Censori. Enligt medieuppgifter planerar paret att hälsa på Censoris familj i Melbourne nästa vecka. Men de kanske kommer behöva tänka om.

Landets utbildningsminister har svarat på medieuppgifterna och sagt att det är osäkert om världsartisten kommer beviljas visum. Anledningen uppges vara de antisemitiska uttalanden som Ye har gjort det senaste halvåret. Australien har nekat visum av den anledningen tidigare, rapporterar AP.

– Jag förväntar mig att om han ansöker om visum kommer han att få genomgå samma process och svara på samma frågor som andra som har uttryckt sådana åsikter, säger utbildningsministern Jason Clare.

ANNONS

Skrämmande beteende

Det var i december som som Ye hyllade Hitler i en intervju med konspirationsteoretikern Alex Jones. Sedan blev rapartisten avstängd från plattformen Twitter efter att han publicerat en bild på ett hakkors tillsammans med en Davidsstjärna, en symbol mest förknippad med judendomen. Uttalanden har fördömts av bland annat ADL, en organisation som jobbar mot antisemitism.

Australiens migrationsminister, Andrew Giles, har avböjt att kommentera uppgifterna på grund av integritetsskäl.

Oppositionsledaren Peter Dutton har gått ännu längre i sina uttalanden. Om han hade suttit i regeringen hade han spärrat in Kanye West av karaktärsskäl, rapporterar AP.

– Hans antisemitiska kommentarer är avskyvärda. Hans beteende är skrämmande, säger Peter Dutton.

Bröllopsrykten

Kanye West och Bianca Censori har känt varandra och jobbat ihop i flera år, skriver Elle.

Det finns också medieuppgifter om att paret har gift sig och ryktena späddes på när Kanye West släppte en låt i december som heter ”Censori overload”. I den sjunger han om att hans tro stoppar honom från att ha sex innan äktenskap. Men ingen av dem har kommenterat uppgifterna om de faktiskt har gift sig.

Nu återstår det att se om Kanye West kommer kunna hälsa på sin nya partners familj.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS