Känd filmstrand öppnar igen

Thailandstranden från ”The beach”, med Leonardo DiCaprio i huvudrollen, blir åter tillgänglig som turistmål.

ANNONS
|

En av Thailands mest berömda turistattraktioner öppnar igen efter att ha varit stängd för turister sedan juni 2018. Stranden Maya Bay, känd från Leonardo DiCaprio-filmen ”The beach” (2000) kommer att vara tillgänglig för turister från och med 1 januari nästa år.

Turistmålet stängdes efter ett beslut om att återuppliva områdets minskande korallrev. Maya Bay är en del av Phi Phi Leh – en av de två största Phi Phi-öarna i Krabi-provinsen, och har varit en av landets mest besökta turistattraktioner sedan ”The beach” kom för två decennier sedan. Enligt officiella siffror hade bukten uppskattningsvis 5 000 besökare per dag i genomsnitt under 2018.

ANNONS

LÄS MER:Bästa filmerna att streama – enligt femtonåringarna

Nu ska områdets hotade korallrev åter vara i gott skick, enligt naturresurs- och miljöminister Varawut Silpa-Archa. Besöken kommer dock inte att ske som tidigare, utan begränsas till åtta båtar åt gången. Passagerarna kommer att släppas av vid en brygga på andra sidan ön.

Filmen ”The beach” är baserad på boken ”Beach” av Alex Garland från 1996 om en ung äventyrare vid namn Richard (Leonardo DiCaprio). Under en vistelse på ett hotell i Bangkok hittar han en karta som lämnats kvar av en främmande granne som begått självmord.

Kartan leder till en paradisö där en rad egensinniga själar har slagit sig ned. Filmen nominerades till flera internationella priser, bland annat nominerades DiCaprio i kategorin ”sämsta skådespelare” av Golden Raspberry Awards, som delar ut pris till de sämsta insatserna i filmvärlden.

LÄS MER:Det gör Harry Potter-teamet i dag

ANNONS