Kalas-turnén kommer tillbaka i sommar - efter arton långa år

Kalas, den ambulerande festivalen, återuppstår. Efter arton långa år. Bob hund, Markus Krunegård, Cherrie och ytterligare sju akter åker på gemensam turné i sommar.

ANNONS
|

Kalas-turnén drogs i gång för första gången 1997 efter att Lunda-arrangören Pange Öberg kläckt en idé om en slags ambulerande festival. Premiäråret var det Whale, Bob hund och ett oprövat Weeping Willows som delade turnébuss.

Magnus Carlson slet sönder skjortan under extranumren varenda kväll.

Senare upplagor bestod av bland andra The Soundtrack of Our Lives och Lars Winnerbäck (2001) samt Håkan Hellström och Timbuktu 2003. Den mest uppmärksammade Kalas-vändan var nog ändå 2003 när Kent, Thåström och Hellacopters deltog och bland annat bjöd på en blixtrande kväll vid Röda sten i Göteborg.

Kalas till Bananpiren 30 juli

Nu är alltså Kalas tillbaka. Den här gången med hela tio akter som stannar på tio ställen runtom i Sverige. Premiär i Alvesta den 15 juli. Den 30 juli är man på Bananpiren i Göteborg.

ANNONS

Och jadå, Bob hund är med, precis som man var 1997. Dessutom deltar Markus Krunegård, Cherrie, Johnossi, Gina Dirawi, David Ritschard, Grant, Esther, Klara Keller och Gerd.

””Vi ser fram mot att åka ut på rullande festival med det här sällskapet, och få chansen att se och lära vilka trix de andra artisterna har när de uppträder. Kalas har byggt gemenskap, vi är fortfarande bundis och jobbar ibland tillsammans med de band vi reste med på 90-talet”, säger Conny Nimmersjö från Bob hund i en kommentar.

De gamla upplagorna av Kalas

1997

Whale, Bob Hund, Weeping Willows

1998

Bob Hund, Kask, Caesars Palace, Lloyd Cole

1999

Thåström, Jakob Hellman, Petter, Weeping Willows

2000

Kent, Teddybears Sthlm, Sahara Hotnights, Christian Falk

2001

Bob hund, The Soundtrack of Our Lives, Lars Winnerbäck, Hats med Robert Jelinek, Spermaharen Soundsystem

2002

Kent, Thåström, Hellacopters, Varanteatern, Alligator Fritz

2003

Lars Winnerbäck, Håkan Hellström, Timbuktu, Marit Bergman, Magnus Carlson och Her Majesty

2004

Di Leva, Backyard Babies, Marit Bergman, Infinite Mass, Melody Club, Gmeyner och 21st Century Noise

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS