Jon Henrik Fjällgren och Tone Sekelius till final i Mello

Jon Henrik Fjällgren och Tone Sekelius – där har ni finalisterna från årets första deltävling i Melodifestivalen. Efter triumfen i Scandinavium fortsatte festen på Park Avenue.

ANNONS
|

Långt efter att publiken gått hem, kamerorna stängts ned och vaktmästarna låst och larmat Scandinavium fortsatte schlagerfesten på Park Avenue i centrala Göteborg.

Det serverades vegansk buffé med asiatisk touch och inbjudna gäster trillade in efter hand. På plats var bland andra Mello-rutinerade Arvingarna och Shirley Clamp som kom tidigt liksom Carl-Einar Häckner som medverkat som mellanakt.

Det skulle dock dröja till närmare midnatt innan kvällens vinnare Jon Henrik Fjällgren och Tone Sekelius anslöt till festen.

– Det är mycket känslor just nu men jag är väldigt väldigt glad, sade Jon Henrik till GP när han dök upp på efterfesten, med Adam Woods och Arc North i släptåg.

ANNONS

Var det nervöst inför poängräkningen?

– Nej, för jag hängde inte med. Det gick så himla fort och plötsligt var vi i final.

Hur ska ni fira segern i kväll?

– Vi ska umgås, ha roligt, träffa vänner och dricka lite champagne såklart.

Lite längre in på festen, intill dansgolvet, står femteplacerade Rejhan från Uddevalla med sina kompisar.

Du missade precis en biljett till semifinalen. Är du besviken?

– Lite surt känns det så på ett sätt är jag fett, fett besviken. Men samtidigt finns nu min singel på Spotify och jag så tacksam, nöjd och stolt över att jag faktiskt har gjort det här, Mello i Scandinavium, det är stort.

Hur gick tankarna sekunderna innan du gick upp på scen?

– Jag såg mamma, farmor och hela min familj där i publiken så jag försökte bara tänka på dem, att göra dem stolta.

Vad väntar härnäst för dig?

– Jag fortsätter att göra musik och återvänder till skolan på måndag, säger Rejhan som går i ettan på gymnasiet i Uddevalla.

Det blev oväntat dramatiskt när rösterna skulle presenteras och kvällens vinnare koras. SVT drabbades av ett tillfälligt avbrott i sändningen när det var som allra mest spännande.

ANNONS

– Det uppstod ett fel hos SVT i Stockholm, men exakt vad som hände kan jag inte svara på nu. Det har startats en utredning, vi behöver veta vad som gick fel så att det inte händer igen, konstaterade projektledaren Anders Wistbacka efter att sändningen avslutats.

Redan innan avbrottet var i alla fall årets första finalist i Melodifestivalen framröstad och klar efter en slutsåld och skönt glittrig kväll i Scandinavium. Det var låten "Where you are (Sávezan)" framförd av Jon Henrik Fjällgren och Arc North featuring Adam Woods som presenterades som första akt med pass till Friends arena. Fjällgren är därmed i final för fjärde året på raken.

– Det gick väldigt fort det där. Jag var nog nervös innan jag gick upp på scen, men sen när jag stod där kändes det som vi var så connectade allihop och då blev det skitkul. Då stängde man av allting annat. Och nu står man här, det är svårt att ta in, sade Jon Henrik Fjällgren till GP efteråt.

Tone Sekelius njöt av Göteborgspubliken

Förhandstippade Tone Sekelius, som tävlade för andra året på raken, var första artist ut i startfältet med sin peppiga låt ”Rhytm of my show” och knep också en plats i finalen efter att ha plockat tolva efter tolva.

ANNONS

– Det känns obeskrivligt. Jag hoppades på det men... Det är väldigt overkligt, säger Tone Sekelius till GP.

Och hur kändes själva framträdandet?

– Jag tänkte inte så mycket på vad jag gjorde, det bara gick på autopilot. Jag tänkte mest på att få ut känslan till kameran och hur mycket jag tycker om att stå på den där scenen. Bara slappna av och njuta av varje sekund, plocka upp energierna här inne som var helt magiska. Den här Göteborgspubliken som folk snackar om, att det är en specifik energi här – ja!

– Nu ska jag på efterfest och njuta av tillvaron, skåla och ha kul!

Elov & Beny, som i sin ”Raggen går” hyllade småstadslivet på bredaste stockholmska, möttes av jubel precis som veteranerna Eva Rydberg, årsbarn med Mick Jagger, och Ewa Roos. Stödet för epadunks-duon räckte till semifinal ihop med Victor Crone.

Cornelia Jakobs mellanakt med ”Hold me closer”

Showen programleddes av Farah Abadi och Jesper Rönndahl. Carl Einar Häckner var på plats och trollade som mellanakt innan alla rösterna redovisats. Inte nog med det. Fjolårsvinnaren Cornelia Jakobs var också i Scandinavium och sjöng en pampig version av sin ”Hold me closer”.

Både 2021 och 2022 genomfördes alla deltävlingar i Melodifestivalen i Stockholm. 2021 utan publik, men 2022 kunde publiken återvända.

ANNONS

2023 är man tillbaka som turnerande schlagerkalas. Efter Göteborg väntar deltävlingar i Linköping, Lidköping, Malmö och på det semifinal i Örnsköldsvik och till sist final i Stockholm den 11 mars.

LÄS MER:

LÄS MER:Här är alla tävlande i Melodifestivalen 2023

LÄS MER:Varje morgon tackar Jon Henrik Fjällgren för sitt liv

LÄS MER:Tone Sekelius: Vill visa en annan sida

Fakta: Så gick det i Melodifestivalen i Göteborg

Till final:

Jon Henrik Fjällgren, Arc North featuring Adam Woods – "Where you are (Sávezan)"

Tone Sekelius – "Rhythm of my show”

Till semifinal:

Elov & Beny – ”Raggen går”

Victor Crone – ”Diamonds”

Utslagna:

Loulou LaMotte – "Inga sorger”

Rejhan – ”Haunted”

Eva Rydberg & Ewa Roos – ”Länge leve livet”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS