John Cleese hånas efter Monty Python-missen

Skådespelaren och komikern John Cleese klagade på att BBC inte visade Monty Python längre. Men han fick snabbt svar på tal från sina följare.
”Du bestämde dig för att ge de exklusiva rättigheterna till Netflix, din korkade dumskalle”, skriver en av dem.

ANNONS
|

Den brittiska komedigruppens sketch-serie ”Monty Python’s flying circus” hade premiär på BBC redan 1969. Men 2019 såldes den och resten av de populära Monty Python-filmerna, exempelvis ”Monty Python and the holy grail” och ”Life of Brian”, till Netflix.

Det verkar dock frontmannen John Cleese, som var med och grundade gruppen, ha glömt bort. Under tisdagen tog han nämligen till Twitter för att klaga på varför BBC inte visar Monty Python längre, rapporterar The Independent.

”Kan någon (inklusive BBC-anställda) berätta för mig varför BBC inte har visat Monty Python på ett par decennium?”, frågade han sig.

Möttes av hån

Cleese möttes snabbt av hånfulla kommentarer som upplyste honom om hur det stod till med rättigheterna.

ANNONS

”För att de inte äger rättigheterna, John Cleese. Om du hade varit smartare, John, hade du behållit dina egna rättigheter, men det är du inte, så du gjorde inte det. Netflix äger dig och Monty”, skriver en Twitteranvändare.

En annan kommenterade: ”Kan någon berätta för mig hur John Cleese (inklusive hans revisor eller agent) inte vet om att BBC visade Monty Python 2019 för 50-årsjubileet och sen köpte Netflix rättigheterna att visa den i UK?”

”Du bestämde dig för att ge de exklusiva rättigheterna till Netflix, din korkade dumskalle”, skriver ytterligare en.

Men några delade Cleeses besvikelse och gav den 83-årige komikern beröm. ”Monty Python var och är fortfarande ett program långt före sin tid”, menade till exempel en twittrare.

John Cleese har själv inte svarat på kommentarerna.

LÄS MER:Julens serier och filmer i tv – höjdpunkterna ur tablån 2022

LÄS MER:Skämtet om Salming var åt helvete – men det är okej

LÄS MER:Det är bara i ”pranksen” som influencers är sanna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS