Joel Kinnaman anmäld för förtal - utreds redan för våldtäkt

Den svenske Hollywood-stjärnan Joel Kinnaman har polisanmälts för förtal. Det är samma kvinna som tidigare anmält Kinnaman för våldtäkt som nu menar att han förtalat henne via Instagram, skriver Dagens juridik.

ANNONS
|

Det var i augusti som den svenska fotomodellen polisanmälde Joel Kinnaman för våldtäkt. Kvinnan anklagade den svenske skådespelaren för att ha våldtagit henne på ett hotellrum i New York i december 2018.

Kinnaman nekar till anklagelserna och har på sitt Instagram skrivit att han och kvinnan var överens om att ha sex. Han menar även att kvinnan har trakasserat Kinnaman och hans familj. En amerikansk domstol har utfärdat ett kontaktförbud och Joel Kinnaman har polisanmält kvinnan för utpressning.

Kinnaman namngav kvinnan på Instagram

Nu inleds alltså ännu en förundersökning gällande förtal, kopplat till Kinnamans Instagram-poster. I ett av inläggen namnges kvinnan.

– Det handlar om saker som publicerats på Instagram, säger kammaråklagare Virpi Alajarva till Dagens Juridik.

ANNONS

– Alla utredningar pågår, och det händer saker, men ännu har ingen delgivits misstanke om brott, åt något håll, säger Virpi Alajarva.

Joel Kinnaman har sedan tidigare, via sin advokat Johan Eriksson, nekat till alla anklagelser.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS