Isabella Löwengrips bok blir film eller tv-serie

Isabella ”Blondinbella” Löwengrips liv ska bli film eller tv, då rättigheterna för boken ”Isabella” nu har sålts, rapporterar Resumé. ”Så surrealistiskt att det inte är sant” skriver influencern själv.

ANNONS

Isabella Löwengrip gav i höstas ut boken ”Isabella”, skriven tillsammans med Rebecka Edgren Aldén. Boken beskrivs som en ”ärlig och naken berättelse” och skildrar hur Isabella Löwengrip som tonåring blev Sveriges största bloggare under namnet ”Blondinbella” och senare också en mäktig företagare. Allt för att till slut krascha och hamna på psykakuten.

Nu har film- och tv-rättigheterna till boken sålts.

”Det känns helt overkligt eftersom det bara har gått sju månader sedan boken släpptes. Jag och min medförfattare Rebecka Edgren Aldén är såklart jätteglada”, skriver Isabella Löwengrip på sin blogg.

Köpare av rättigheterna är Lena Koppel, som bland annat regisserat och skrivit manus till tv-serien ”Saltön” och filmen ”Hur många lingon finns det i världen?”, med skådespelare från Glada Hudikteatern.

ANNONS

”Ska inte bara handla om ett mörker”

Enligt Isabella Löwengrip var det viktigt att försäkra sig om att filmen eller tv-serien inte blir för mörk innan hon skrev på kontraktet.

”Jag förstår att det ska vara dramaturgi men jag vill inte att filmen/tv-serien bara ska handla om ett mörker med depression och ett fall. För det finns så mycket ljust i mitt liv och en resa bakom med mycket mod som förhoppningsvis kan ge andra styrka också”, skriver hon.

Vem som ska spela Isabella Löwengrip är ännu inte klart och inget datum för när filmen eller tv-serien kan tänkas nå publiken finns heller.

LÄS MER:Isabella Löwengrip: "Jag hade ingen livslust”

LÄS MER:Recension: ”Isabella” av Isabella Löwengrip

LÄS MER:Isabella Löwengrip fälls för reklam för Thailandsresa

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS