Influencern Kenzas klädföretag Ivyrevel i konkurs

En av Sveriges största influencers, Kenza Zouiten Subosic, har ansökt om konkurs för sitt klädföretag Ivyrevel. Det meddelar hon själv på sin Instagram. ”Vi var helt enkelt inte starka nog att ta oss igenom våra ekonomiska problem som uppstod under pandemin” skriver hon.

ANNONS
|

Kenza Zouiten Subosics företag Ivyrevel har begärts i konkurs. Redan under förra året blev det en utmaning för företaget när corona slog till. Likt många andra varumärken hamnade Ivyrevel i ett ansträngt läge. Det ledde bland annat till att företaget under en period inte kunde betala ut lön till sina anställda, enligt Aftonbladet.

I april beviljades bolaget en företagsrekonstruktion, samma månad berättade Kenza Zouiten Subosic att hon planerade att ta en paus i sitt bloggande på obestämd tid.

LÄS MER:Kenza Zouiten tar en paus från bloggandet

Berättar på Instagram

Ivyrevel startades 2012 och trots att man under förra året kämpade för att hålla klädmärket flytande har man alltså inte lyckats.

ANNONS

https://www.instagram.com/stories/highlights/17876174164863348/

På nyårsafton la influencern ut en sammanfattning av 2020 i sin story på Instagram, och tog då tillfället i akt att meddela sina nära två miljoner följare att hon valt att säga farväl till Ivyrevel.

”Vi var helt enkelt inte starka nog att ta oss igenom våra ekonomiska problem som uppstod under pandemin, igår valde vi att skicka in papperna. Det har varit tufft att erkänna och acceptera att vi inte kunde rädda vårt företag, för det var inte bara upp till oss. Men jag vägrar att se det som ett misslyckande, utan snarare ser jag det som en lärdom och något som jag kommer att ta med mig i framtiden.”

LÄS MER:Ingen anstormning till Kenzas nya Göteborgsbutik

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS