In Flames-avhopparnas nya supergrupp – ”The Halo Effect”

Nu startar fem tidigare medlemmar i In flames en ny supergrupp. ”The Halo Effect” ska spela melodisk rock och hintar nu om sin kommande debutlåt ”Shadowminds”. I sociala medier kan man se snuttar ur musikvideon där Göteborg dyker upp i ruiner.
– Den handlar om ett potentiellt framtidsscenario, säger basisten Peter Iwers.

ANNONS
|

Den 9 november släpper The Halo Effect sin första singel och musikvideo. Det nya bandet, som spelar melodisk rock, består av Mikael Stanne, Niclas Engelin, Daniel Svensson, Jesper Strömblad och Peter Iwers, alla tidigare medlemmar i det världskända metalbandet från Göteborg – In Flames.

– Vi träffades under pandemin och bestämde oss för att starta ett band, sedan började vi skriva musik helt förutsättningslöst och utan tanke på hur det skulle låta, säger Peter Iwers.

Snart släpper de debutlåten ”Shadowminds”. På bandets Instagram syns ett klipp från musikvideon där svepande bilder visar upp ett Göteborg i ruiner.

– Det är en postapokalyptisk video som visar hur det skulle kunna se ut om Göteborg gick upp i rök, lite som man kände sig under pandemin när allting var under ytan. Den handlar om ett potentiellt framtidsscenario, säger Peter Iwers.

ANNONS

LÄS MER:Way out Västtrafik – det kostar festivalen

Bandet kommer att släppa låtar sporadiskt under året och nästa år, för att under sommaren 2022 ge ut en hel platta. Därefter ger sig The Halo Effect ut på turné.

– Förhoppningsvis kommer vi att uppträda på festivaler, men vi har också precis annonserat en turné tillsammans med Machine Head och Amon Amarth nästa år, säger Peter Iwers.

Vad har ni för förhoppningar på turnén och låtsläppen?

– Att vi ska kunna fortsätta sprida glädje. Vi fem har skapat den här musiken tillsammans och det är första gången vi är tillsammans i en studio, vi vill sprida budskapet att musik bara handlar om glädje och att förena människor, säger Peter Iwers.

LÄS MER:Recension: Ed Sheeran – ”=”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS