"Jag hoppas att det ska leda till att jag kan livnära mig på musik, att jag kan få jobba med det jag älskar", säger Gabriel Cancela om "Idol".
"Jag hoppas att det ska leda till att jag kan livnära mig på musik, att jag kan få jobba med det jag älskar", säger Gabriel Cancela om "Idol".

"Idol"-Gabriel: "Klump i magen"

Han sade upp sig från jobbet för att jaga artistdrömmen. Nu är Gabriel Cancela en av sex deltagare som är kvar i årets "Idol".

ANNONS
|

Gabriel Cancela hade i princip bara sjungit i duschen och i bilen när han i vintras bestämde sig för att ta en sånglektion. Utan hans vetskap tipsade sångpedagogen "Idol"-produktionen om den 24-årige talangen från Upplands Väsby.

- Jag fick ett mejl där det stod att de hört att jag är bra på att sjunga. Så vi började mejla och jag fick komma på en för-audition, berättar Gabriel Cancela.

ANNONS

- Jo, men jag har aldrig vågat. Jag har inte trott på mig själv tidigare, jag har inte trott på folk när de har sagt att jag sjunger bra.

"Våga ta chanser"

Men nu har självförtroendet börjat växa och inför kvalveckan tidigare i höst valde Gabriel Cancela att säga upp sig från jobbet som tågspårsunderhållare.

- Det handlar väl om att våga riskera något, man måste våga ta chanser för att komma någonstans. Det hade varit jobbigt om jag hade åkt ut i början men nu har jag kommit rätt långt, så det känns verkligen som att jag tog rätt beslut.

Gabriel Cancela berättar att han aldrig trodde att han skulle ta sig så långt som till topp sex. Men nu när han är där ska han göra allt för att gå hela vägen.

- Vinnarskallen börjar komma fram, även om jag inte riktigt ser det här som en tävling. Men att få stå i Globen, det skulle vara sjukt. Fatta vilken känsla!

ANNONS

"Lite salsasteg"

För att ta sig dit måste Gabriel Cancela först och främst ta sig vidare från den här fredagsfinalen. Veckans tema är "Mamma och pappa väljer låt" och Gabriels föräldrar har valt Ricky Martin-klassikern "La copa de la vida".

- När vi fick reda på temat så fick jag direkt en klump i magen. Jag visste inte riktigt hur mina föräldrar skulle tänka, jag trodde att det skulle bli en blandning av engelska och spanska och lite "moves". Så blev det ju också, men det blev kanske inte den bästa låten. Men det är bara att blicka framåt och göra det bästa av situationen.

- Det kommer att bli lite salsasteg. Mycket energi, jag ska gå ut och ha så kul som möjligt och försöka få med mig publiken. Röja lite.

"Idol" sänds i TV4 på fredag klockan 20.00.

ANNONS
TT

Fakta: Veckans låtar

Gabriel Cancela, 24, Stockholm: "La copa de la vida" (Ricky Martin)

Kevin Klein, 25, Lund: "You raise me up" (Josh Groban)

Hanna Ferm, 17, Pixbo: "Stop" (Sam Brown)

Chris Kläfford, 28, Lindesberg: "Resolution" (Matt Corby)

Noah Gerstenfeld, 19, Göteborg: "When you're looking like that" (Westlife)

Jemima Hicintuka, 18, Gällivare: "Is this love" (Bob Marley)

Fakta: Gabriel Cancela

Född: 9 december 1992.

Bor: Upplands Väsby.

Bakgrund: Hade aldrig stått på en scen innan han blev antagen till "Idol". Har alltid älskat att sjunga men har inte vågat sjunga inför publik.

"Idol"-resa: Blev anmäld till talangsåpan av en sångpedagog och lyckades sedan golva juryn med en Paolo Nutini-tolkning. Har sedan dess övertygat i tävlingen genom att sjunga låtar av alla från Bruno Mars till Danny Saucedo.

ANNONS