Humorgruppen JLC tar paus

Humorgruppen JLC tar paus. Trion lämnar Youtube, för att istället spela in en ny säsong av serien ”Pappas pojkar”.

ANNONS
|

2017 utsågs JLC till årets stjärnskott på branschgalan Guldtuben. Sedan dess har det gått spikrakt uppför i karriären för trion, som består av Lucas Simonsson, Carl Déman och Jonas Fagerström.

LÄS MER:Carl Déman ska bygga padelhall i Bollebygd

På sin Youtubekanal har de publicerat humorklipp, sketcher, vloggar och pranks, och vid sidan om har gruppen också hörts i podcasten ”Mellan himmel och jord”.

I höstas hamnade JLC överst på Medieakademins årliga Maktbarometer, som mäktigast i Humorsverige i sociala media.

Deras kanal har hundra tusentals prenumeranter och gruppen har också släppt flera låtar som ”Sommar sommar sol” med miljontals spelningar på Youtube och Spotify.

Satsar på ”Pappas pojkar”

Coronan har dock slagit hårt även mot humorgruppen, som nu meddelar att de tar en paus, något tidningen Expressen var först med att berätta. Under pandemin har gruppens medlemmar haft mer tid över att läsa kommentarer kring deras sketcher och humor i stort.

ANNONS

– Vi har fått mycket kommentarer, ”vad har hänt med gamla JLC?”, det har gjort ont i mig att läsa det, säger Lucas Simonsson i ett klipp på Youtube.

LÄS MER:Göteborgs mäktigaste 2020: Kultur och nöje

Gruppens paus från Youtube blir ungefär tre månader säger de i Youtube-klippet.

Under uppehållet kommer de istället bland annat spela in en ny säsong av serien ”Pappas pojkar”. Nya podavsnitt kommer också att släppas hela sommaren.

– Vi är superpeppade på allt som ska hända men nu tar vi ett litet break, säger Jonas Fagerström.

– Vi tycker det här är rätt skönt, vi får tid att tänka lite och coronan får löpa ut lite, fyller Lucas Simonsson i.

LÄS MER:Recension: ”Pappas pojkar” – DPlay

Tillsammans med skådespelaren Christoffer Nordenroth, spelar JLC huvudrollerna i komediserien ”Pappas Pojkar" som hade premiär den 6:e december förra året på Discovery+, och då slog tittarrekord.

LÄS MER:Recension: JLC - Stora teatern

LÄS MER:Här är göteborgarna med störst makt på nätet

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS