Hotellet Jacy’z i Göteborg startar nöjesscen

Jättehotellet Jacy’z i Gårda har knappt hunnit öppna innan de expanderar. Senare i år invigs ”Big stage” – en scen för musik, uppträdanden och bio. Ovanpå det byggs en stor takterrass med bar och pool.
– Där kommer man ligga härligt i sommar, säger vd Jimmy Olsson.

ANNONS
|

Jacy’z har storslagna visioner för sin nya ”Big stage”. I en byggnad som ligger i direkt anslutning till det nyöppnade, bronsglänsande hotellet ska det hållas allt från konserter till stand up – och till och med bio.

– Ambitionen är att det ska bli ytterligare en reseanledning och en del i aktivitetsutbudet som Jacy’z erbjuder. Den ska både locka människor att resa till stan – men det blir också något för alla göteborgare. Det känns kul att det händer ytterligare någonting i Göteborg, säger Jimmy Olsson, vd för Jacy’z.

Han räknar med att den ”spektakulära” scenlokalen kommer stå klar någon gång i sommar, men redan nu börjar arbetet med att boka in shower för hösten.

ANNONS

– Vi kommer att prova dinnershows där man äter och tittar på någonting samtidigt, och som kan sträcka sig över en viss period. Men också separata konserter.

Ny solterrass med pool

Planen är att viga fredagar och lördagar till konserter och stand up och veckodagarna till biovisning.

– Bion blir också ett roligt tillskott för gäster på hotellet, men även för folk från stan. Men det är inte en biograf där vi kommer att ha tio olika filmer som rullar utan vi kommer att sikta in oss på storfilmer och se hur vi kan sy upplevelsen runt det. Och även att man ska kunna sitta där inne i bion och få någonting att äta.

Den nya takterassen rymmer en uppvärmd pool, solstolar och bar.
Den nya takterassen rymmer en uppvärmd pool, solstolar och bar. Bild: Råformat visualiseringsbyå

I våningen ovanpå scenen håller dessutom en stor takterrass med pool och bar på att byggas. Den ska, enligt Jimmy Olsson, ”lyfta destinationen” ytterligare.

– Den satsar vi på att ha i ordning till försommaren. Det är riktigt bra solläge, där kommer man ligga härligt i sommar.

En nöjesscen i anslutning till ett hotell är det här ett försök att konkurrera med Petter Stordalens Las Vegas-inspirerade shower på Draken?

– Nej, det skulle jag inte vilja påstå. Även om vi gick ut med nyheten nu så har den här salen projekterats väldigt, väldigt länge. Vi har alltid velat ha en stor mötesarena i anslutning till hotellet. Men det är först nu den är klar. Så det är inga kopplingar där egentligen.

ANNONS

LÄS MER:20 nya restauranger som öppnade i Göteborg 2022

LÄS MER:Nu öppnar jättehotellet Jacy’z i Göteborg

LÄS MER:Petter Stordalen vill göra Draken till Las Vegas – Jill Johnson inviger scenen

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS