Hiphopproducenten Rico Wade är död

Rico Wade, en av 1990-talets stilbildande producenter på r’n’b- och hiphopscenen, har avlidit 52 år gammal. Som en del av trion Organized Noize låg han bakom banbrytande album med Outkast och TLC.

ANNONS
|

Rapparen Killer Mike skrev under lördagsmorgonen en hyllning till vännen och samarbetspartnern Rico Wade i ett Instagraminlägg:

”Ord kan inte beskriva den här oerhörda förlusten. Jag ber för din fru och dina barn. Jag ber för familjen Wade. Jag ber för oss alla.”

Rico Wade bildade låtskrivartrion Organized Noize tillsammans med Sleepy Brown och Ray Murray i Atlanta 1992. I sin studio kallad ”the Dungeon” (belägen i Rico Wades mammas källare) producerade de bland annat Outkasts debutalbum från 1994 och TLC:s monsterhit ”Waterfalls” från samma år.

Trion blev stommen i en ny hiphopströmning från södra USA med sin ”Dungeon family”, som bland annat innefattar Outkast, Goodie Mob, Killer Mike, Janelle Monáe och Rico Wades kusin Future.

ANNONS

Organized Noize skriver i ett uttalande: “Vi är förkrossade efter nyheten om vår käre bror Rico Wades bortgång. Världen har förlorat en av sina mest innovativa musikarkitekter, vi har förlorat en ovärderlig vän. Rico var hörnpelaren i Organized noize och Dungeonfamiljen, och vi kommer alltid att högakta hans minne och stunderna vi delade när vi skapade musik tillsammans.”

Rico Wade blev 52 år gammal.

LÄS MER:Norska artisten död - blev 27 år

LÄS MER:Två dömda för mordet på Run-DMC-medlem

LÄS MER:Recension: Ant Wan - ”For those who believed”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS