Henrik Schyffert gästar GP live från filmfestivalen!

Han är komiker, skådespelare och nu också – filmregissör! Henrik Schyffert gästade GP:s studio på Draken bara minuter innan världspremiären för "Spring Uje, Spring". En film som bygger på Uje Brandelius självbiografiska berättelse om att drabbas av Parkinsons sjukdom.

ANNONS
|

Trots en lång karriär som programledare, komiker, artist, manusförfattare, skådespelare och radiopratare är det nu dags för Henrik Schyffert att göra ännu en debut – som långfilmsregissör med filmen "Spring Uje, spring". Den bygger på Uje Brandelius självbiografiska berättelse om när han fick besked om att han drabbats av Parkinsons sjukdom.

På söndagen hade den världspremiär på biograf Draken.

– Det är knappt värt det för att det är så jobbigt! Alla premiärer är vidriga, säger han.

Uje Brandelius och hans familj spelar sig själva i filmen, som utspelar sig under ett par sommarveckor i stockholmsförorten Bredäng.

– Filmen är skämt, sorg och musik. Det är inte en Parkinson-film, men det handlar om frågan "blev det som jag tänkt mig med mitt liv".

ANNONS

I film visas oftast inte de ljusa och skämtsamma sidorna när det händer något hemskt i livet. Så är det oftast inte, menar Henrik Schyffert.

– Alla har varit med om, eller känner någon som varit med om något väldigt jobbigt. Något vidrigt har hänt i närheten av allas liv. Men de som råkar ut för detta blir inte nattsvarta, säger han.

Det senaste har Henrik Schyfferts relation till skådespelaren och komikern Nour El-Refai väckt uppståndelse i medierna, inte minst sedan de fick barn i oktober.

– Jag vet inte varför, faktiskt. Jag kan inte styra det där. Vi har inte någon medial plan, vi är som alla andra par. Jag är tokig i henne och honom, då blir det sådär!

Bild: Henrik Montgomery/TT
ANNONS