Hårdrockssångaren Nicky Moore är död

Sångaren i det brittiska hårdrocksbandet Samson, Nicky Moore, är död. Det skriver Variety. Moore ersatte bandets tidigare sångare Bruce Dickinson 1981 när denne gick över till Iron Maiden.

ANNONS
|

Nicky Moores död bekräftades på hans officiella Facebooksida under onsdagsmorgonen.

”Det är med enorm sorg och nästan outhärdligt tunga hjärtan vi måste berätta för er alla att Nicky – en man större än livet i kropp och själ – tyvärr har gått bort under morgonen. En man som levt tusen livstider på bara en har bestämt sig för att han behövde vila. Vila väl, kära vän. Vi kommer alla att sakna dig ”, står det i uttalandet.

Enligt rockmagasinet Louder led han av Parkinsons sjukdom och blev 75 år gammal.

Jonas Åkerlund: ”R I P”

Nicky Moore började sin musikaliska bana som korgosse innan han gick över till rock och slutligen hårdrock. Under tidigt 70-tal var han med och grundade bandet Hackensack. 1981 blev han huvudsångare i Samson och ersatte då Bruce Dickinson som just gått över till Iron Maiden.

ANNONS

I slutet av 80-talet lämnade han Samson för att senare återvända under det senare 90-talet. Nicky Moore var också röstcoach vid sidan av musikkarriären.

En av de som hyllar honom är den svenska regissören Jonas Åkerlund, som lagt upp en bild från 1982 på de båda tillsammans med Bruce Dickinson och Fredrik Molander från det svenska black metalbandet Bathory. Längst till höger syns Nicky Moore.

LÄS MER:Attentat-sångaren nära döden låg nedsövd i nio veckor

LÄS MER:Iron Maiden räddade en generation från att bli incels

LÄS MER:Iron Maidens gitarrist förvånas över fansen

LÄS MER:Recension: Iron Maiden, Ullevi, fredag

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS