Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Hardcore Superstar hyllar Lemmy

På onsdagskvällen är det exakt ett år sedan Motörheads sångare och basist, Lemmy Kilmister gick bort i cancer. Därför hyllas han av Göteborgs hårdrockselit på Sticky Fingers.

Joakim Berg är sångare i Hardcore Superstar som är ett av banden som deltar i hyllningskvällen och som dessutom har turnerat ihop med Motörhead. Enligt Joakim Berg har Lemmy haft stor betydelse för deras musik.
– Det finns nog inget hårdrocksband som inte har påverkats av Lemmy och Motörhead. De satte en hög ribba. Jag minns Lemmy som en varm person, en riktig gentleman, säger han.

Bjöd på whisky och cola

Joakim Berg minns särskilt en händelse då han festade ihop med Lemmy Kilmister.

– Han ville bjuda mig på något att dricka, men han hade bara whisky och cola. Och så hällde han upp ett stort ölglas med 70 procent whisky och 30 procent cola. Sedan pratade vi länge och lyssnade på musik. Efter det fick jag bäras ut och jag hade den värsta bakfyllan i hela mitt liv.

En av många stjärnor som gått bort


Lemmy Kilmister gick bort strax innan förra årsskiftet, och sedan dess har det följt ett år som kantats av dödsfall inom musikvärlden, något som även Joakim Berg har reagerat på.
– Ja, jäklar vad många som har dött. David Bowies död var särskilt tung. Han har varit en stor influens.

Skrev otroliga texter


Efter ett lugnt och sansat julfirande är Joakim Berg och de andra i Hardcore Superstar nu sugna på ösa loss rejält på Sticky Fingers.
– Ja, för fan. Jag håller på och repar Motörhead-låtar för fullt här. Man slås av vilka otroliga texter som Lemmy skrev, säger Joakim Berg.