Här laddar fansen inför Håkan Hellström på Ullevi

Efter tre år är det äntligen dags för Håkan Hellströms konserter på Ullevi. Under fredagseftermiddagen samlades fans på Heden för att förfesta inför den första av de fyra spelningarna.
– Man är riktigt taggad. Jag väntar mig bara att man ska bli helt lycklig liksom, säger Håkan-fanet Amanda Nyman.

ANNONS
|

Vid 15-tiden har redan ett hundratal fans tagit sig till det inhägnade området på Heden, där de officiella förfesterna hålls inför alla Håkans konserter. Ur högtalarna strömmar ”En vän med en bil” och i matchande sjömansmössor sitter vännerna Amanda Nyman och Hanna Lund och dricker öl.

– Vi har väntat i tre år på det här så man är riktigt taggad. Jag väntar mig bara att man ska bli helt lycklig liksom över att se Håkan och höra hans låtar, sjunga och dansa, säger Amanda.

– Bara att höra alla sjunga, det är ju så jäkla mycket känsla, det är ju verkligen hela Ullevi som sjunger. Så det blir riktigt mäktigt, fyller Hanna i.

ANNONS

Hon hoppas på att Håkan kör ”Kom igen Lena” i kväll och Amanda vill gärna höra ”Du är snart där” som avslutningslåt.

– Men jag blir typ inte besviken oavsett, jag gillar alla Håkans låtar.

Ingen oro för befarat oväder

David Hörnelius sitter med sina vänner och laddar inför sitt första av två besök på Ullevi den kommande veckan. Han har varit på ett antal förut och har inga större förväntningar på att Håkan ska bjuda på något helt nytt.

– Det är samma hela tiden. Men det är alltid svinkul när man är där. Men han kan ju twista på lite saker och köra lite jazz eller soul- och bluesgrejer i bland. Men det blir folkfest oavsett. Vi satt precis och funderade på vilken som blir öppningslåten och hoppas på ”Alla drömmar är uppfyllda” från senaste skivan.

Han oroar sig inte heller över regnet och åskan som befaras dra in över stan under kvällen.

– Nej. Det finns poncho!

Hundratals tog sig till Heden för att ladda inför Håkans första av fyra spelningar på Ullevi.
Hundratals tog sig till Heden för att ladda inför Håkans första av fyra spelningar på Ullevi. Bild: Paul Wennerholm

Firar 20 år som artist

Spelningarna på Ullevi blir Håkan Hellströms (något försenade) 20 års-jubileum. Några som såg honom när det begav sig är Nathalie Rudbeck och Jonna Ramberg som också är på plats på förfesten.

– Jag var på en liten spelning i Halmstad någon gång där i början. Det var röjigt, säger Jonna.

ANNONS

– Vi har sett många festivalspelningar när vi var mer ute, innan vi blev trebarnsmorsor. På Hultsfred var det ju bara en stor folkmassa och inga avspärrningar… Men sen kommer jag ihåg första gången vi var på Ullevi och han sålde ut, det var ju superstort. Det trodde man ju inte när man stod på de där små spelningarna. Det blir en helt annan stämning också, det blir typ så man får en liten tår, säger Nathalie.

– Ja, man är så lycklig för hans skull också! utbrister Jonna.

Vad tänker ni om den illavarslande väderprognosen?

– Vi bryr oss inte, säger Jonna och Nathalie fyller i:

– Vi ignorerar det! Att bli blöt känns som det minsta problemet.

Ska lyssna hemifrån

Jacob Laggar och Julian Strömbäck ska inte ens på spelningen, men är ändå på plats på förfesten på Heden.

Julian Strömbäck och Jacob Laggar var på plats på förfesten men skippar Ullevigigen.
Julian Strömbäck och Jacob Laggar var på plats på förfesten men skippar Ullevigigen. Bild: Paul Wennerholm

– Det är kul att det händer något i stan igen, en helg fylld av mer energi och mer folk. Vi skulle bara ut och köpa snus och sen fastnade vi här, säger Julian.

– Vi vill bara ta del av stämningen, säger Jacob och fortsätter:

– Men jag bor nära Ullevi, så jag kan höra allt som händer där, både ofrivilligt och frivilligt. Men i kväll blir det nog roligare än att lyssna på alla repetitionerna och soundchecks. Hela gårdagen höll han på. Det låter bra, det låter lovande.

ANNONS

Till konsertsommaren

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS