Här är trailern till Netflix ”Ronja Rövardotter”

Den 28 mars är det premiär för ”Ronja Rövardotter”, som gått en skakig väg från krisande Viaplay till Netflix. Kerstin Linden axlar rollen som Ronja, medan Christopher Wagelin tar sig an den koleriske Mattis. Nu finns den första trailern.

ANNONS
|

Nyheterna om Astrid Lindgrens Ronja Rövardotter har duggat tätt sedan Viaplay annonserade en nytolkning 2021, med manus av Hans Rosenfeldt. Framtiden för serien var länge osäker efter att det krisande tv-bolaget lade sina stora dramaproduktioner på is. Det blev streamningjätten Netflix som tog över och satte premiärdatum till 28 mars.

I huvudrollerna syns Kerstin Linden som Ronja, Jack Bergenholtz Henriksson som Birk, Christopher Wagelin som rövarhövdingen Mattis och Krista Kosonen som Lovis.

Medverkar gör även Johan Ulveson som Skalle-Per, Sverrir Gudnason som Borka, samt Pernilla August och Vera Vitali i två nyskrivna roller som borgmästare respektive fogde.

Serien är samproducerad med Film i Väst och har bland annat spelats in på Bohus fästning och i de underjordiska gångarna i centrala Göteborg.

ANNONS

Här kan du se trailern till Netflix ”Ronja Rövardotter”:

LÄS MER:Regissören säker: ”Ronja Rövardotter” kommer att visas

LÄS MER:Thomas Vinterberg gör "Bröderna Lejonhjärta"

LÄS MER:Recension: ”Young royals” säsong 3 – Netflix

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS